Bu kadarına pes! Jandarmanın kepçeyle bastığı binada kumar oynarken yakalandılar

TAKİP ET

Mersin'in Tarsus ilçesinde tam 89 kişinin yer aldığı binaya baskın yapan jandarma ekipleri, şahısları kumar oynarken yakaladı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde tam 89 kişinin yer aldığı binaya baskın yapan jandarma ekipleri, şahısları kumar oynarken yakaladı. Maske takan ve sosyal mesafeye uygun olarak oturan 89 kişiye 430 bin 325 TL para cezası uygulandı. İşte her satırı bu kadarına pes dedirten haberin detayları…

Kepçeyle Duvarı Yıktılar

Olay, Mersin Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bir binada para karşılığı yasa dışı kumar oynandığı bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ihbar edilen binaya baskın düzenledi. Dışarda bulunan gözcülerin uyarılarıyla güvenlik güçlerinin geldiğini önceden haber alan şahıslar ekiplerin yaptığı tüm uyarılara rağmen kilitli olan demir kapıları açmadı. Bunun üzerine şahısların kaçmaması için bina içerisine açılan gizli geçitlerin dışında da önlem alan jandarma ekipleri, binaya girebilmek için Tarsus Belediyesi’ne iş makinesi desteği talebinde bulundu. Belediye tarafından gönderilen kepçe ile duvar yıkıldı ve ekipler binadan içeriye girdi. Jandarma ekipleri, yasa dışı kumar oynamak için yer ve imkan sağladığı belirlenen 3 şüpheli ve binada kumar oynadıkları tespit edilen 89 kişiyi suçüstü yakaladı.


Toplam 430 Bin Lira Para Cezası Uygulandı

Bina içerisinde yapılan arama sonucunda kumar oyununda kullanılan 8 bin 835 adet pul, 2 adet projektör ve 1 adet ses yayın cihazı ele geçirildi. Ekipler, kumar oynayan kişilere ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında 109.25 TL, koronavirüs tedbirlerini ihlalden ise 321.300 TL olmak üzere toplam 430.325 TL para cezası uyguladı. Kumar oynattığı belirlenen 3 şüphelinin sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi. Kumar oynanan bina ise belediye ekiplerince mühürlenerek kullanıma kapatıldı.


 

mersin tarsus kumar koronavirüs ceza