Bu Kadarına Pes! 86 Yaşındaki Musa Dedenin 48 Yıllık Oyununu Polis Çözdü

TAKİP ET

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşanan olay bir polis memuru tarafından fark edildi. Şu anda 86 yaşında olan Musa dede hakkında 48 yıl sonra belgede sahtecilik suçundan soruşturma başlatıldı.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşanan olay bir polis memuru tarafından fark edildi. Şu anda 86 yaşında olan Musa dede hakkında 48 yıl sonra belgede sahtecilik suçundan soruşturma başlatıldı.

Trabzon Akçaabat ilçesinde yaşanan olay akıllara durgunluk vardı.  1970 yılında Almanya'ya işçi olarak gitmek üzere başvuruda bulunan 81 yaşındaki Veysel K. ve 86 yaşındaki Musa K.  isimli iki kuzenden Veysel K.’nın başvurusu Almanya tarafından kabul edildi. Musa K.  bunun üzerine halasının oğlu Veysel K.’nın Pasaportun Üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak Almanya'ya gitti.  Almanya'da kuzeninin pasaportuyla işe giren Musa K.  burada yıllarca çalıştıktan sonra emekli oldu.

48 YIL SONRA POLİSİN DİKKATİ İLE ORTAYA ÇIKTI
48 yıl boyunca sahte pasaportla Türkiye ve Almanya arasında rahatlıkla gidip gelen Musa K.,  bir polisin dikkati sayesinde Yakayı ele verdi. Musa K.,  işçilere bir makineyi öğretmek için Almanya'ya gitmek üzere yeniden pasaport başvurusu yaptığı sırada  Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru şüphelendi. Bu şüphe üzerine 48 yıl sonra yapılan sahtekârlık ortaya çıktı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından bilgi sahibi olarak Veysel K.’nın şüpheli olarak Musa K.’nın ifadesi alındı.

"VEYSEL GİDEMEYİNCE BEN GİTTİM"
Resmi belgede sahtecilik iddiası ile gözaltına alınan Musa K.  emniyette verdiği ifadede, "Veysel ile Almanya'ya gitmek üzere müracaatta bulunduk. Bana çıkmadı, Veysel'e izin çıktı. Veysel o dönemde hasta olduğundan ve okuryazar olmadığından Almanya'ya gitmedi. Bunun üzerine konuştuk ve Almanya'ya gitmem için anlaştık. Pasaport çıkarttım ve Almanya'ya gittim. Almanya'da Veysel K. ismiyle çalıştım ve emekli oldum. Emekli olduktan sonra Türkiye'ye döndüm. Pasaport şubeye Almanya'ya gitmek üzere başvuruda bulundum. Polisler yeğenim Mustafa K.'yı aradılar. Mustafa emniyete gitmiş. Pasaportun dedesi Veysel K.'ya fakat resmin bana ait olduğunu söylemiş" dedi.

son dakika haber trabzon akçaabat