Bu kadarıda olmaz demeyin oldu! Para ile aşk satan çete çökertildi

TAKİP ET

Dolandırıcılar her gün sınırları zorlamaya devam ediyor. Teknolojiye dolandırıcılık işlerine alet eden dolandırıcılar bu sefer sahte arkadaşlık siteleri kurarak milyonlarca TL vurgun yaptılar. Mutlu bir yuva ve akşam yemeği yalanı ile kullanıcıları dolandırdılar. 'Alo Randevu' dolandırıcılık çetesi 'Saklambaç' operasyonu ile 11 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda akıllara durgunluk veren bir ‘çöpçatanlık’ sitesi çökertildi. Evlendirme vaadi ile kandırarak ardındna tuzağa düşürüp milyonluk vurgun gerçekleştirdiler. Dolandırıcılar sahte arkadaşlık sitesi kurup çöpçatanlık siteleri üzerinden paket paket aşk satışı gerçekleştirdi. Bu yalana inanlar ise seçtikleri kişi ile akşam yemeği yemek için, tatile çıkmak hatta ve hatta mutlu bir yuva kurup evlenmek için para verdi.

TARİFELER 400 TL İLE 1200 TL ARASINDAYDI

Alo randevu örgütün herkese özel paket paket aşk satmış. 400 TL başlayan paketler bin 200 TL’ye kadar çıkıyor. İnternet sitelerinde ise güzel kadınları hatta tanışıp buluşmuş sahte çiftlerin fotoğraflarını koyarak insanları kandırdığı tespit edildi. Oltaya takılan bekarlar seçtikleri kadının profilindeki telefonlar ile iletişim kurup dolandırılıyor.

BULUŞMA SAATİNDE AŞKLARININ SUYA DÜŞTÜĞÜNÜ ANLADILAR

Seçtiği kadın ile konuştuğunu sanan mağdurlar, telefonun diğer ucunda ise kadın çete üyesi bulunuyor ve çok profesyonel bir şekilde ağına düşenleri dolandırıyor. Türlü türlü yalanlarla konuştuğu kişiden para koparmaya çalışıyor. Binlerce kişi bu tuzağa inanarak para gönderdi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenen çete mağdurları ikna etmek için çağrı merkezi bile kurdukları ifade edildi. Şebekenin diğer ayağı İstanbul’a kadar uzanıyordu. 2 ilde düzenlenen operasyonda 11 kişi yakalandı.

 

Diyarbakır İstanbul aşk satışı