Bu kadarı da pes dedirtti! 96 yaşındaki kadının ellerini bağlayıp altınını ve parasını çaldılar

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da korkunç bir olay yaşandı. 96 yaşında ve tek başına yaşayan kadının evine 3 hırsız girdi.  

Zanlılar yaşlı kadının kafasını başörtüsü ile kapatarak ellerini ise yattığı karyolaya bağladı. Evdeki 2 cumhuriyet altını ile kadının 900 TL parasını çalıp evden kaçtılar. Çaresiz kadın kendi imkanları ile kendini kurtarıp sürünerek bahçeye çıkıp komşularına seslendi. Kadının yurt dışında ikamet eden oğlu ise haberi öğrendiğinde dünyasının başına yıkıldığını ifade etti. 

YAŞLI KADININ YÜZÜNÜ KAPATIP ELLERİNDEN KARYOLAYA BAĞLADILAR 

Bu kadarı da olur mu dedirten olay, Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesi Üsküdar mahallesinde yaşandı. Öğrenilen bilgilere göre, mahalledeki tek başına yaşayan 96 yaşındaki Fidan Yayla’nın evine 8 Ocak tarihinde gece vakitlerinde kimlikleri belirsiz şahıslar geldi. Zanlılar evin elektriğini kesip ardından camı kırarak eve girdi, bu esnada karyolasında uyuklayan Fidan’ı gören zanlılar akıl almaz bir şey yaptı. Yaşlı kadının kafasını başörtüsü ile kapatan zanlılar sonrada Fidan’ı ellerini yattığı karyolasına bağladı. 3 zanlı ardından evin altını üstüne getirerek Fidan’ın iki cumhuriyet altını ile 900 TL parasını çalarak evden kaçtı. 

EVİN BAHÇESİNDE BAYGIN HALDE BULUNDU 

Hırsızların gittiğini fark eden Fidan ise kendi imkanları ile elleri çözüp yaklaşık 20 metre sürünerek evinin bahçesine çıkmayı başarıp bağırarak komşularından yardım istedi. Kadının çığlıklarını fark eden komşuları, Fidan’ı evinin bahçesinde baygın halde buldu. 112 Acil servise ihbar edilen talihsiz kadın ambulans ile hastaneye sevk edildi. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER 

Yaşanan olayın ardından harekete geçen Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise zanlıların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma yürüttü. İfadeler, çevredeki güvenlik kamerası kayıtları ile birlikte zanlıların belirlendi. Şahısların M.K., O.T. ve K.T., adlı kişiler olduğu tespit eden ekipler ardından düzenledikleri operasyon ile zanlıları kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılar sorguda her şeyi itiraf ederek çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildiler. 

"O AN SANKİ DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI" 

Yaşlı kadının Avrupa’da yaşayan oğlu Gazi Yayla ise olayı duyar duymaz annesinin yanına geldi. Yayla olaya ilişkin, “Olay günü Avrupa’da yatsı namazı kılıyordum ve komşulardan bir telefon geldi ‘evinize girmişler annen baygın halde hastaneye kaldırıldı’ diye. O an sanki dünyam başıma yıkıldı. Hemen bilet alıp buraya geldim. Evimde kamera olmamasına rağmen Bolvadin jandarmasından Allah razı olsun olayı çözdü. Evimi yerinden kaldırıp götürselerdi ‘vah’ demezdim ama anama bunu yapmasalardı” ifadelerini kullandı. 

Afyonkarahisar yaşlı kadın hırsızlık