'Bu Kadar İleri Gidebileceğini Düşünmedi' Ama Korkulan Oldu

TAKİP ET

Konya'da 35 yaşındaki Mesut babayiğit barda çalıştığı gerekçesiyle 24 yaşındaki eşi Hanife Babayiğit'i vurarak öldürmüştü. Öldürülen genç kadının annesi Seher Dede kızının olaydan 2 ay önce boşanmak için avukata başvurduğunu söyledi. Seher Dede damadın kızını kandırdığını iddia ederek, ''Mesut, kızıma, 'avukata gerek yok anlaşarak boşanırız' diyerek vazgeçirmiş. Kızımın hayatında hep dayak vardı. Başına bunun gelebileceğinden hep korkuyorduk, ama kızım, Mesut'un bu kadar ileri gidebileceğini düşünmüyordu" ifadelerini kullandı.

Konya'da 31 Ekim 2018 çarşamba günü sabah saatlerinde Merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi'nde dağlık arazide yaşanan olayda daha önce yaptığı evlilikten üç çocuğu bulunan ve işsiz olduğu öğrenilen Mesut babayiğit bir süre birlikte yaşadığı ve daha sonra da evlendiği bir çocuk annesi Hanife babayiğit tüfekle vurarak öldürdü. Yaklaşık bir yıl önce evlenen çiftin arasında şiddetli geçimsizlik olduğu iddia edildi. Hanife babayiğit Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle Eskiden çalıştığı barda konsomatris olarak çalışmaya başladı. İddiaya göre Mesut babayiğit eşinin burada çalışmasını istemediği için sürekli olarak dövmeye başladı.

İKİ KEZ EVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Mesut Babayiğit’in daha önce Hanife Babayiğit’in şikayeti üzerine 2 defa evden uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi. Çift uzaklaştırma süresinin dolması üzerine yeniden barışarak birlikte yaşamaya başladı. Mesut babayiğit bir ay önce eşine yeniden şiddet uygulayınca hakkında bir kez daha uzaklaştırma kararı verildi. Çift bu kararın ardından polis merkezine giderek barıştıklarını söyledi ve buna dair bir tutanak tutuldu. Olay günü saat sabah 05.00 sularında Mesut babayiğit eşi ile çalıştığı Barın çıkışında buluştu. Buradan eşini alan babayiğit dağlık araziye götürdü Ve burada aracın içerisinde konuşmaya başladı. Mesut babayiğit eşine barda çalışmasını istemediğini söyleyince çift arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonucu aracın bagajında bulunan tüfeği Mesut babayiğit eşi Hanife'yi karın bölgesinden vurdu.

SON SÖZLERİNDE KENDİSİNİ EŞİNİN VURDUĞUNU SÖYLEDİ

Yaralar eşini Beyhekim Devlet Hastanesi'ne bırakıp kaçan Mesut babayiğit kısa süre içerisinde yakalandı. Hanife babayiğit Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Genç kadın son sözlerinde kendisine eşinin vurduğunu söylerken yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'ANNE BANA BİR ŞEY YAPMAZ DERDİ'

Öldürülen genç kadının annesi Seher Dede damadının kızına zarar verebileceğini sürekli düşündüğünü fakat kızının eşine güvendiğini söyledi. Anne yaptığı açıklamada, ''Benim aklıma hep böyle bir şey yapacağı gelirdi. Kızım, 'Yok anne, bu bana bir şey yapmaz, bu cezaevinden korkar' derdi. Ama ben biliyorum. Onun zaten bunu öldüreceği belliydi. Onu kızımın yanında istemiyordum. Konya'da tanıştılar. Sonra kızımın peşini bırakmadı" İfadelerini kullandı.

konya kadın cinayeti mesut babayiğit son dakika son dakika haberi