Bu Habere Sadece 40 Yaş Performansıyla 120 Yıl Yaşamak İsteyenler Davetli!

TAKİP ET

Çeşme'de 'Anti-aging' konulu davete katılan Prof. Dr. Hakan Cangül, Telomer biyolojisi sayesinde 120 yaşına kadar 40-50 yaş görüntüsü ve performansı ile yaşamanın mümkün olduğunu belirtti.

Çeşme’de ‘Anti-aging’ konulu davete katılan Prof. Dr. Hakan Cangül, Telomer biyolojisi sayesinde 120 yaşına kadar 40-50 yaş görüntüsü ve performansı ile yaşamanın mümkün olduğunu belirtti.

Telomer biyolojisi çerçevesinde genç kalabilmenin mümkün olduğuna dair tıbbi genetik uzmanı Prof. Dr. Hakan Cangül tarafından bilimsel bir sohbet yapıldı. Prof. Dr. Cangül, sohbette telomerden ve telomeri uzatmanın en önemli yöntemlerinden olan TA65 hakkında da bilgi verdi.

Biyolojik yaşı bir yıl içerisinde 3-10 yaş geriletmenin telomerlerin uzatılması ile imkan dahilinde olduğuna değinen Prof. Dr. Cangül, “Telomer boylarını uzatmanın doğal yöntemleri arasında sağlıklı beslenme, spor, meditasyon, düzenli uyku yer alsa da TA65 takviyesi de oldukça önemli bir yere sahiptir. Telomer biyolojisi sayesinde insanlar, 40-50’li yaşların görüntüsü ve performansıyla 120 yaşına kadar dinç bir şekilde yaşamını sürdürebilir.” dedi.

Biyolojik Yaş, Telomer Biyolojisi ile Geriletilebiliyor

Sağlıklı bir şekilde 100 yıl üzerinde yaşamanın hayal olmaktan öte bilimsel temellere dayalı bir gerçek olduğuna değinen Prof. Dr. Cangül, “Bunun nasıl mümkün olduğunu DermaVital, Nobel Tıp Ödülü alan Telomer biyolojisi ile açıklıyor. Kişinin DNA şifrelerine göre biyolojik yaşını gerileterek kişiye sağlıklı ve daha genç bir yaşam sürdürmeyi amaçlayan telomer biyolojisi, yaşlanmayı geciktirmenin çok ötesinde anti-aging bir anlayışa sahip. Telomer biyolojisi, 100 trilyon hücreyi gençleştirerek doku ve organların daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Gelecekte oldukça sık kullanılacak bu yöntemin adı ‘Reverse aging’ olarak tanımlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Yaşlı Hücreler Gençleşiyor

Telomerlerin ayakkabı bağcıklarının uçlarında yer alan ve ayakkabı bağcıklarını koruyan plastik parçalara benzediğini belirten Prof. Dr. Cangül, “DNA uçlarında bulunan ve DNA tarafından taşınan genetik bilgiyi koruyan telomerler, hücrenin yenilenmesi esnasında doğal olarak ve olumsuz yaşam alışkanlıklarının etkisiyle kısalmaktadır. Hücre açısından zaman sayacı niteliğinde olan telomerler kısaldıkça hücrelerde yaşlanma meydana gelir. Son bilimsel araştırmalardan elde edilen verilerden eklem rahatsızlıkları, kanser, Alzheimer ve kalp-damar rahatsızlıklarının normalden daha hızlı kısalan telomerlerle ilintili olduğu anlaşılıyor. Telomerler uzun kaldıkça hücrelerde hiçbir yaşlılık gözlemlenmediği gibi hücreler, genç bir hücre performansında çalışmasını sürdürebiliyor. Telomer teknolojisi sayesinde öncelikle bağışıklık sistemi olmak üzere vücuttaki tüm hücrelerin yeniden gençleşmesi ve fonksiyonlarını yüksek performansla sürdürebilmesi mümkündür.” şeklinde konuştu.

 

Çeşme Anti-aging telomer biyolojik yaş hücre