Bu Gelenek Çok Başka! Birbirlerine İnek Dışkısı Fırlatan Halk Bakın Bunu Ne İçin Yapıyor

TAKİP ET

İneğin kutsal kabul edildiği Hindistan'da her yıl uygulanan bir gelenek duyanları şaşırtıyor. Geleneksel festivalde halkın birbirlerine inek dışkısı fırlattığı öğrenilirken bunu sağlık ve refah getireceğine inandıkları için yaptıkları ve her yıl bu festivalde çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

İneğin kutsal kabul edildiği Hindistan’da her yıl uygulanan bir gelenek duyanları şaşırtıyor. Geleneksel festivalde halkın birbirlerine inek dışkısı fırlattığı öğrenilirken bunu sağlık ve refah getireceğine inandıkları için yaptıkları ve her yıl bu festivalde çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bilindiği gibi Hindistan’da inek kutsal kabul edilen bir canlı. Bu bağlamda Hindistan’ın Andhra Pradesh şehrindeki Kairuppala köyünde her yıl düzenlenen geleneksel festivalde halkın birbirlerine topluluk alanlarda inek dışkısı fırlattığı öğrenildi Ayrıca alınan bilgilerde, bu festivalin Pazartesi günleri düzenlendiği ve adına ‘Pidakala Samaram’ dendiği öğrenildi.

SAĞLIK VE REFAH GETİRECEĞİNE İNANILIYOR

Hindistan’ın Kairuppala köyünde gerçekleştirilen bu geleneğin her sene Ugadi adı verilen yeni yıl gününün bir gün sonrasında yapılan bu geleneğin halka sağlık ve refah getireceğine inanılıyor. Sağlık ve refah için bir alanda toplanan kalabalık gruplar birbirlerine inek dışkısı fırlatarak bu geleneği yerine getiriyor. Her sene söz konusu gelenek uygulanırken çok sayıda insanın yaralandığı öğrenilirken bu geleneğin yalnızca halka sağlık ve refah getirdiğine değil aynı zamanda yağmur da getireceğine inanıyor. İnek dışkılarını birbirlerine fırlatan vatandaşların inançları doğrultusunda atılan inek dışkıları ile gelecek olan sağlık ve refah ile tüm hastalık, ağrı ve çilelerin de ortadan kalkacağı uğurlu zamanların geleceğine inanıldığı bilgilerine ulaşıldı.

 

Dünya haberleri Hindistan Gelenek Farklı gelenekler Hindistan gelenekleri Ugadi İnek dışkısı festivali Hindu