Bu Fasulyenin 4 Kilosu 360 Bin TL'ye Alıcı Buldu

TAKİP ET

Bilecik'e bağlı Pazaryeri ilçesinde üretimi yapılan ve piyasada 'Pazaryeri Boncuğu' olarak bilinen yeşil fasulyenin 4 kilosu yapılan müzayede de 360 bin TL'ye alıcı buldu.

Bilecik’e bağlı Pazaryeri ilçesinde üretimi yapılan ve piyasada ‘Pazaryeri Boncuğu’ olarak bilinen yeşil fasulyenin 4 kilosu yapılan müzayede de 360 bin TL’ye alıcı buldu.

Eskişehir’de faaliyet yürüten Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde 2014 yılında tescil işlemleri yapılan ve bu tarihten itibarende piyasada ‘Pazaryeri Boncuğu’ olarak satışa sunulan yeşil fasulyeye, başta İstanbul olmak üzere yakın il ve ilçelerde de yoğun ilgi gösteriliyor.

Sözleşmeli ekim ile üretimi gerçekleştirilen ‘Pazaryeri Boncuğu’ için ilk ürün müzayedesi Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye tarımı için önemli olan bu müzayedeye, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, "sözleşmeli tarım" modeli çerçevesinde çiftçilerle sözleşme yapan şirketin sahibi Ferhan Geylan, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi öğrencileri ve çiftçiler iştirak etti.  

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Taşdöğen, tarım çeşitliliği açısından Bilecik ve ilçeleri çok zengin olmakla birlikte çiftçiler tarafından yetiştirilen ürünlerinde kaliteli olduğuna değindi.

Müzayede de konuşan Belediye Başkanı Yalçın ise Pazaryeri çiftçisi tarafından yetiştirilen ve piyasada ‘Pazaryeri Boncuğu’ olarak bilinen tescilli yeşil fasulyenin, ülkemizin en lezzetli fasulyelerinden biri olduğunu söyledi.  

Bilecik Pazaryeri Boncuğu Pazaryeri müzayede yeşil fasulye