Bu 5 Uygulama Cep Telefonunda Şarj Düşmanı

TAKİP ET

Yaşamlarımızın en önemli parçalarından biri olan cep telefonlarımızın şarjının çabuk tükenmesi hepimizi bir şekilde mağdur etmektedir.

Yaşamlarımızın en önemli parçalarından biri olan cep telefonlarımızın şarjının çabuk tükenmesi hepimizi bir şekilde mağdur etmektedir. Çoğumuz, bir gün dahi gitmeyen cep telefonlarımızın pilini gün içerisinde şarj etme ihtiyacı duyarız. Hatta kullanıma göre birkaç defa şarj edebiliyoruz.

Cep telefonlarımızın şarjını gün içerisinde çabuk tüketen genellikle arka planda çalışan uygulamalardır. Bu uygulamalar hakkında bilinçlenerek gerekli tedbirleri alırsak cep telefonlarımızın şarjının uzun süre gitmesini sağlayabiliriz. İşte Android ve İOS’ta şarjımızın çabuk bitmesine neden olan o arka plan uygulamaları;

Facebook

Cep telefonlarımızın şarjının en büyük düşmanı facebook uygulamasıdır. Bu uygulama sadece cep telefonlarımızın şarjını çabuk tüketmez, aynı zamanda internet paketimizi de harcar. Facebook kullanmıyorsanız en mantıklı tercih bu uygulamayı devre dışı bırakmaktır. Facebook kullanıcısı iseniz kullanmadığınız zamanlarda arka planda durdurarak şarjınızın uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz.

Clean Master

RAM ve virüs temizlemek için Google Play’den en sık indirilenler arasında yer alan bu uygulama, arka planda sürekli çalıştığından dolayı şarjı çok çabuk tükettiği gibi cep telefonunun perfonmasını da düşürür.   

Snapchat

Bu sosyal medya uygulaması son zamanlarda popülerliliğini yitirmeye başladı. Cep telefonlarımızda şarjı çok aşırı tüketen bu uygulama, virüs programı Avast’ın şarjı aşırı tüketen 10 uygulaması arasında 4. sırada yer aldı.

Netflix

Film ve dizi izleme programı olan Netflix oldukça fazla kullanıcısı ile son zamanların en popüler uygulamasıdır. Ancak cep telefonlarımızda şarjı çok çabuk tüketmesi kullanıcıların canını sıkmaktadır.

Virüs Programları

Cep telefonlarımızı korumak için yüklediğimiz virüs programları, sistem kaynaklarını çok sık kullandığı ve arka planda sürekli çalıştığından dolayı şarjımızı çok çabuk tüketir. Virüs programlarının diğer bir olumsuz etkisi de cep telefonlarımızın şarjını çok çabuk tüketmesidir.

cep telefonu şarj clean master Netflix facebook