Böylesi Ne Görüldü Ne Duyuldu! İki Pilot Arasında Telsizden "Çıkışta Bekle" Polemiği

TAKİP ET

Atatürk havalimanına iniş yapan iki uçağın pilotu arasında yaşanan diyalog herkesi şaşkına çevirdi. Durma çizgisi nedeniyle Telsizde başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kule konuşmalarına yansıyan tartışmada pilotlardan birinin, 'çıkışta bekliyorum' sözleri ne diğer Pilot 'görüşelim canım görüşelim' yanıtını verdi.

Atatürk havalimanına iniş yapan iki uçağın pilotu arasında yaşanan diyalog herkesi şaşkına çevirdi. Durma çizgisi nedeniyle Telsizde başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kule konuşmalarına yansıyan tartışmada pilotlardan birinin,  “çıkışta bekliyorum” sözleri ne diğer Pilot “görüşelim canım görüşelim” yanıtını verdi.

Geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı'nda yaşanan olay şu şekilde gelişti;  Türk Hava Yolları'na ait uçak, 05-23 pistinden Atatürk Havalimanı'na inişini Sorunsuz şekilde tamamladın. Bizde terk ederek Park yerine gitmek için harekete geçen Türk Hava Yolları uçağı taksi yapmaya başladı.  bu sırada Atlas global Hava Yolları'nın uçağı in işini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde taksiye olunan pisti terk etti.  Fakat Atlas global uçağının pilotu Türk Hava Yolları pilotunun durma çizgisini geçtiğini iptal etti. Bunun üzerine Telsizden 2 pilot arasında tartışma başladı.  Kule konuşmalarına yansıyan o tartışmaların ardından olayla ilgili olarak rapor tutuldu.  Ayrıca yaşanan Kural ihlali ve yaşanan diyaloglar ile ilgili olarak da soruşturma başlatıldı.

İşte o konuşmalar 
-Atlas Global Pilotu: Hızlı taksi çıktıktan sonra Türk Hava Yolları'nın uçağının durma gibi bir niyeti yok mu? Farklı bir durum mu var?
-Kontrolör: Yok efendim. Aslında durması gerekiyordu. Gördüğümüz kadarıyla İletelim kendisine
-Atlas Global Pilotu: Anlaşıldı. Uçuş emniyetsizliği yaratıyor. Tekrar ikaz ederseniz sevinirim.
-THY Pilotu: Biz terk ediş çizgisini geçtiğimiz için taksi yaparak yol vermeye çalıştım. Ben de biliyorum, farkındayım. Teşekkür ederim.
- Atlas Global Pilotu: Herhangi bir şekilde de geçmediniz, farkında da değilsiniz. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olun.
-THY Pilotu: Efendim geçip geçmediğime ben karar veririm. Siz karar veremezsiniz. Siz önce bir pisti terk edin, biz de taksimizi yapalım. Gördüm, farkındayım ne yaptığımın.
-Atlas Global Pilotu: Hiçbir şeyin farkında değilsin.  Geçtiğiniz yeri biz görebiliyoruz. Yerde yanan ışıklar da gözüküyor. İyi uçuşlar olsun.
-Kontrolör: Frekansta polemik yapmayalım lütfen. Gerekli durum olursa ilgililere bildiririz. Taksiye devam edin efendim.
-THY Pilotu: Arkadaşımız ikince kez kule ile böyle konuşuyor. Durumu rapor edeceğim, bilginiz olsun. Siz de rapor edin olur mu?
-Kontrolör: Mütabık efendim. Lütfen frekansı meşgul etmeyelim.
-Atlas Global Pilotu: Bu ikinci durum değil. Ben de sizi rapor edeceğim. Bu kanalı da meşgul etmeyin, devam edin.
-THY Pilotu: Atlasjet'in kaptannıı bir problemi varsa, çıkışta bekliyorum kendisini. Kendisiyle görüşelim.
-Atlas Global Pilotu: Görüşelim canım, görüşelim. Çıkışa gel.
-Başka bir pilot: Arkadaşlar, ayıp oluyor.

 

THY pilot atlas global telsiz konuşması açıklama son dakika