Boşanma sürecinde eşini rehin alan uzman çavuş tutuklandı

TAKİP ET

Adana'da şoka düşüren anlar meydana geldi. Şehirde bir uzman çavuş, boşanma sürecindeki karısını ve kızını kaçırdı. Saldırgan bu esnada polise yakalanması üzerine ailesini rehin aldı.

Adana'da, boşanma sürecindeki 29 yaşındaki eşi Ferdağ Duman ile 2 yaşındaki kızı ve eşinin bir akrabasını rehin alan 30 yaşındaki uzman çavuş Cengiz Duman yakalanarak tutuklandı.

DHA'nın yapmış olduğu habere göre çocuklarını görmek için gelen Duman'ın, eşini "Polise bir şey söylemeyeceksin" diye tehdit ederek, ekiplerin müdahalesinin ardından rehin aldığı tespit edildi.

Olay, 24 Aralık tarihinde öğle saatlerinde, Seyhan ilçesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'nda yaşandı. Tokat'ta görevli uzman çavuş Cengiz Duman, boşanma sürecindeki eşi Ferdağ Duman, 2 yaşındaki kızı ve eşinin bir akrabasını silah ile rehin aldı.

Çevredekilerin olayı ihbar etmesi üzerine olay yerine sevk edilen polis ve özel harekat ekipleri olaya müdahil oldu. Müzakereci polisin uzun süre ikna çabalarına olumlu yanıt veren Duman, rehineleri bırakarak olay yerinde kaçtı. Elindeki silah ile bulvardaki bebek giyim mağazasına giren Duman, müşteri ve çalışanları silah ile tehdit etti. Polis ekiplerine zorlu anlar yaşatab saldırgan polislerin mağazanın etrafını sardığını görmesi üzerine, silahı başına dayayarak dükkandan kaçmaya yeltendi. Polis, ekipleri etkisiz hale getirdiği Duman'ı yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyete getirilen Cengiz Duman'ın, 2 çocuğunu görme bahanesiyle şehre geldiği, ardından da eşi Ferdağ Duman'ı silah ile tehdit ederek, memleketi Manisa'ya kaçırmaya yeltendiğini ifade etti. Emniyette verdiği ifadesinde Ferdağ Duman, "Ailemin yanına döndükten sonra da telefonla aramaya devam etti. Çocukları görmek istediğini söyleyip, yanımıza geldi. İyi niyetli davranıp, çocukları gösterdim. Sonra beni Manisa'ya götürmek istedi. Olumsuz yanıt verince, beni zorla evden çıkardı" ifadelerini kullandı.

Cengiz Duman ise verdiği ilk ifadesinde, "Bir anlık öfkeyle yaptım. Gözüm karardı. Çok pişmanım" dedi. Adliyeye götürülen Duman, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Adana rehin boşanma aşaması