Boşanma Davalarında Bir İlk! Kısa Mesajla Bildirilecek

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da kocalarının kendilerine boşanma davası açıp boşandığından haberdar olmayan kadınlar için yeni bir uygulama başlatıldı ve bu uygulama ile birlikte mesaj gönderilmesine karar verildi.

Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirilen bir çalışma sonrasında boşanma davalarında yeni bir dönemin başlayacağı ifade edildi. Kocaları tarafından kendilerine boşanma davası açılan kadınlar artık bu durumu telefonlarına gelecek mesajlar sayesinde öğrenebilecekler. Bunun üzerine mahkeme tarafından kadınlara kısa mesaj gönderilecek. 

Suudi Arabistan'da kadın haklarının geri planda bırakıldığı pek çok uygulama bulunuyor. Kadınların mahkemeye başvurarak kocalarına boşanma davası açma gibi bir hakları bulunmuyor. Boşanma yetkisi sadece erkeklere verilmiş bir hak olarak görülüyor. Ülkede bulunan mahkemelere giderek başvuru yapan erkekler boşanmanın gerçekleşmesini sağlıyorlar. Ancak kadınların büyük bir kısmı boşanma işlemi gerçekleştikten sonra durumdan haberdar olabiliyorlar. 

DÜZENLEMELER TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Yeni düzenlemeler ışığında artık mahkeme tarafından kadınlara durumu bildirmek için bir kısa mesaj gönderilmesine karar verildi. Kocaları tarafından boşanma davası açılan kadınlar bu süreç içerisinde telefonlarına gelen mesajla birlikte durumdan haberdar olabilecekler. 

Ülkede medeni hukuk hakkında pek çok eksiklik bulunuyor. Bu konu bu yüzden pek çok kesim tarafından tartışmalara sebep oldu. Adım atılan bu süreçte kadın hakları konusunda son derece önemli bir gelişme gibi görülen bu durum hala ülke içerisinde tartışılan bir konu olarak ifade ediliyor. Ülkede kadınlara verilen hakların çok sınırlı olması sebebiyle pek çok şeyi tek başlarına yapamadıkları belirlendi. Kadınların tek seyahat etmeleri, resmi kurumlarda işlem yapmaları sadece kocalarından ya da babalarından izin almaları sonucunda gerçekleşiyor. 

suudi arabistan boşanma davası kısa mesaj