Boş Çikolata Kutusu Yılların Emeğini Çöpe Attı!

TAKİP ET

Çalıştığı belediyede boş çikolata kutusunu atılmış sanıp aldığı için işten kovulan Emine Arık isimli kadın yıllardır hak ettiği tazminatını alamadığı gibi açtığı davada kazandığı karar bozuldu.

Bursa'da ilçe belediyesinde temizlikçi olarak çalışan Emine Arık isimli kadın boş çikolata kutusunu aldığı için işten kovulmuştu. Açtığı dava sonrasında 16 yıllık emeğinin karşılığında tazminat alamayacağını öğrendi. 16 yıldır aralıksız çalışan kadın yaşadığı olay sonrasında psikolojisinin bozulduğunu anlattı. Yetkililerden bu konuda kendisine yardım etmeleri için yardım istedi. 

2010 yılından bu yana Bursa'da bir ilçede bulunan belediyede temizlik işçisi olarak çalışan Emine Arık isimli kadın çalıştığı sırada yerde gördüğü boş çikolata kutusunu aldı. Alma amacının ise evde içerisinde dikiş setini koymak olduğunu dile getirdi. Ancak kameralardan boş çikolata kutusunu aldığı ortaya çıkınca işten kovuldu. Bu sırada yıllardır hak ettiği tazminatını alamadı. 

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Tazminatını alamayınca büyük şaşkınlık yaşayan kadın iş mahkemesine başvurdu ve hakkını aramak istedi. Ancak mahkeme tarafından verilen kararda tazminat alamayacağı belirtildi. Duydukları karşısında büyük şaşkınlık yaşayan kadın yılların emeğini bir boş çikolata kutusu sebebiyle kaybetmiş oldu. 

Bir ara açtığı tazminat davasını kazandı ancak sonradan yapılan itirazlarda karar bozuldu. Maddi açıdan sıkıntı yaşayan kadın o süreçten bu yana psikolojisinin bozulduğunu anlattı. Yetkililerden yardım isteyen kadın çocuklarına mahçup olduğunu anlattı. Hakkını istediğini ve yıllardır hak ettiği kıdem tazminatını almak istediğini belirten kadın son zamanlarda psikolojisinin bozulduğunu anlattı. 

bursa iş mahkemesi çikolata kutusu