Bomba İtiraf! Zeytin Dalı Harekatı'na Katılan Üsteğmen: Fetö'cüyüm

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından afrin'e yönelik olarak düzenlenen zeytin dalı Harekatı'nda görev yapan Jandarma Üsteğmen Esabil Y.'nin, Genelkurmay Başkanı Yaşar biberin kuruması Burak Akın gibi teslim oldu. 'FETÖ'cüyüm' diyerek üslerine teslim olan üsteğmen, astsubaylıktan subaylığa geçiş sırasında sınav sorularını örgütün verdiğini itiraf etti. Üsteğmen aynı zamanda mahrem imamları da teşhis etti. Yapılan inceleme sonunda Üsteğmenin yanı sıra 100 şüpheli olduğu belirlendi.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in kara kuvvetleri komutanlığı yaptığı dönemde koruması olan Burak Akın itirafları sonrasında adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre FETÖ üyeleri çözülmeye devam ediyor. Zeytin dalı harekatına da katıldığı öğretmen Jandarma Üsteğmen Esabil Y.,  işlerine giderek ve FETÖ’cü olduğunu söyledi ve teslim oldu.

KOMUTANLARINA SÖYLEDİ

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevli Üsteğmen rütbesinde olan Esabil Y., Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik olarak düzenlediği zeytin dalı Harekatı'nda katıldı. Zeytin dalı Harekatı sırasında komutanlarına giden üsteğmen, FETÖ bağlantısını anlatmak istediğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan Üsteğmen sorguya alındı.

TALEBE MESULÜYDÜM

Marmara Üniversitesinde okuduğu sırada Feto ile irtibatının başladığını söyleyen Üsteğmen uçağı örgüt evinden sorumlu talebe mesullüğü yaptığını anlattı. Örgüt içerisinde kadının Emrah olduğunu belirten Üsteğmen örgütün Sakinleri sonucu askerlik mesleğine yöneldiğini söyledi.

3 YIL BOYUNCA SORULARI VERDİLER

Mesleğe astsubay olarak başlayan daha sonra subaylığa geçiş sınavlarına giren Üsteğmen örgüt tarafından sınav sorularının kendisine verildiğini itiraf etti. 2011 ile 2013 yılları arasında astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına girdiğini söyleyen üsteğmen,"2011 yılında soruyu veren kişiyi hatırlamıyorum. 2012 yılının ocak ayında yapılan sınavdan bir gün önce Ankara Elvankent'teki evime Şahin Ağzıtemiz geldi. A-4 kağıda basılı bilgisayar çıktısı halinde 80 soru ve cevabı bana verdi. Bu soruları yaklaşık 1 saat inceledim. Sınavda çıkan 100 sorudan 80'i bana bir gün önce gösterilen soruların aynısıydı. Yazılı aşamasından geçmiştim ama mülakat aşamasında elendim”  ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜDE SUBAY OLDU

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 2013 yılında görev yaptığını söyleyen Y.,O sırada Özkan Çetin isim ne Mahremi imamın kendisiyle ilgilendiğini dile getirdi. 2013 yılında yeniden astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına girdiğini söyleyen üsteğmen, soruların Özkan Çetin tarafından kendisine verildiğini belirterek bu sınavın ardından yapılan mülakatı geçtiğini ve subay olduğunu söyledi.

İMAMLARI TEŞHİS ETTİ

Daha sonra üsteğmen esabil Y. mahrem imamlar Şahin Ağzıtemiz ile Özkan Çetin'i fotoğraflarından teşhis etti. Teşhis üzerine yapılan her iki İmam da tutuklandı.

 

FETÖ imam itiraf son dakika fetöcü son dakika haberi