Boeing 737 Max'larda Yeni Hata Skandalı

TAKİP ET

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan açıklamaya göre Boeing 737 Max'larda gerçekleştirilen teknik inceleme esnasında yeni bir hata tespit edildi.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan açıklamaya göre Boeing 737 Max’larda gerçekleştirilen teknik inceleme esnasında yeni bir hata tespit edildi.

FAA pilotları tarafından geçen hafta gerçekleştirilen uçuş simülatöründe Max tipi uçakların burnunu aşağı iten hatalı yazılım aktivasyonları fark edildi. Yetkililer, asgari bir denemede FAA pilotu tarafından uçağın kontrolünün yeniden sağlanabilmesi için Boeing acil durum prosedürlerinin kolay ve hızlı bir şekilde uygulanamadığını dile getiriyor. 

Boeing için gerçekleştirilen testler esnasında bu hatanın ortaya çıktığını ve uçuş esnasında böyle bir hata yaşanmasının çok düşük bir ihtimal olduğuna değinen bir yetkili ise en düşük riski dahi göze almayarak hatanın düzeltilmesini Boeing’ten talep ettiklerini ifade etti. Söz konusu hatayla ilgili bir açıklama yapan FAA ise sorunu, Boeing’in çözmesi gereken potansiyel bir risk olarak tanımladı. Dünya genelinde Mart ayından bu yana yaklaşık 500 Max uçağının uçuşunun askıya alındığı öğrenildi.   

Hatanın düzeltilmesi için şirketin yazılım üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Boeing sözcüsü Gordon Johndroe, “Şirket tarafından 8 aydan bu tarafa Boeing 737 Max tipi uçaklara yönelik bir yazılım güncellemesi geliştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Boeing 737 Max ABD FAA simülatör son dakika haber