Böceklerden Kurtulma Yöntemleri

TAKİP ET

Evinizi oldukça temiz tuttuğunuz halde, karıncalardan, kalorifer böceklerine, güveden, karafatmaya kadar birçok böcek türü, size kötü bir sürpriz yapıp bir anda karşınıza çıkabilir. O halde evlerin istenmeyen misafirleri böceklerden kurtulma yöntemlerine bir bakalım…

Evdeki böceklerden kurtulmak için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit. Sadece doğal yollarla da bu sorunu çözebilirsiniz. 

EVDEKİ BÖCEKLERDEN KURTULMA YÖNTEMLERİ 

Bitki beslemek böcekleri uzak tutmak için en etkili ve kolay yöntemlerdendir. İhtiyacınız olan tek şey her birinde farklı bitkilerin olduğu birkaç saksıdır. Böylece evinizde güzel kokar.
Limon kabuklarını güneşte iyice kuruttuktan sonra, mutfak raflarına koyarsanız, bu sayede mutfağınız böceklerden arınmış olur.
Yataklarınızın alt kısımlarına karabiberi bolca serpmekte, yataklara musallat olan böcekler için birebirdir.
Pirinçlere gelen böceklerden kurtulmak için; kavanozun içerisine 3-4 tane defneyaprağı atın.
Kurtulmak istediğiniz böcek karınca ise, tarçın, kahve, sarımsak ve nane gibi kokular kaçmalarını sağlayabilir.
Diğer böceklere göre daha dayanıklı ve inatçı olan kalorifer böceklerinden kurtulmak için; tezgâhı beyaz sirkeyle silmek etkili olabilir.
Açık paketli tahıllardan yayılabilecek güvelerden kurtulmak için; böceklenmiş tüm ürünleri atın. Dolapları boşaltın ve sabunlu suyla iyice temizleyin.
Kitaplarınıza dadanan böceklerden kurtulmak için en iyi yöntem karbon tetraklorürdür. Bu sıvının içerisine pamuğu daldırın ve ağzını açık bırakacağınız bir şişenin iç kısmına bu pamuğu koyun. Daha sonra bu şişeyi kitap raflarınıza yerleştirin.
Daha eski yöntem olan çıra yakmak ise şöyle; gaz yağının içerisine çırayı daldırın ve yakıp evde bu çırayı gezdirin. Çıradan yayılan duman ve koku sayesinde böcekler kaçacaktır.
Halılara gelen böceklerden kurtulmak için; halılarınızın altına tütün yaprakları koyun. Aynı yöntemi yünlü giysileriniz için de uygulayabilirsiniz.

Evdeki böceklerden kurtulmak için evdeki böceklerden kurtulmak için ilaç evdeki böceklerden kurtulmanın doğal yolları hamam böceklerinden kurtulmanın yolları evdeki böcekler nasıl yok edilir evdeki böcekler için bitkisel çözü