BMW'den Türkçe Konuşma Yasağına Yalanlama!

TAKİP ET

BMW'nin Almanya'daki fabrikasında çalışan 20 Türk işçisine Türkçe konuşma yasağı getirilmesine yönelik haberler Almanya'da gündem oldu.

BMW’nin Almanya’daki fabrikasında çalışan 20 Türk işçisine Türkçe konuşma yasağı getirilmesine yönelik haberler Almanya’da gündem oldu.

Almanya’nın Garching bei München kentinde bulunan Bayerische Motorenwerke (BMW) araç işleme merkezinde görev yapmakta olan bir ustabaşı tarafından aynı vardiyada çalışmakta olan yaklaşık 20 Türk işçisine Türkçe konuşma yasağı getirildiği iddia edildi.  

Aynı vardiyada görev yapan işçilerin sosyal alanlarda dahi Türkçe konuşmalarına izin verilmediğine yönelik Alman basınında yer alan haberlerin gerçeği kesinlikle yansıtmadığına değinen şirket sözcüsü Jochen Frey, “BMW fabrikasında görev yapmakta olan işçilerin, kendi aralarında hangi dili konuşacaklarına yönelik bir kısıtlama söz konusu değildir. Ancak görev esnasında anlaşmazlıklardan kaynaklanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için ortak dilin Almanca olması gerekmektedir. Biz, çalışanlarımıza herhangi bir dili kesinlikle dikte etmeye kalkışmıyoruz. Sadece fabrikadaki talimatlaın herkes tarafından rahatlıkla anlaşılması için talimatların Almanca dilinde olması gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Zaten değil sosyal tesislerde çalışma sahasında dahi böyle bir yasağı kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu tüm birimlerimize de açık bir dille ifade ettik.” şeklinde konuştu.

 

Almanya BMW Türkçe son dakika