Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Gözaltına Alındı!

TAKİP ET

Bitlis Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı ile eş başkana yönelik düzenlenen operasyonda adreslerde aramalar yapıldı. Belediye başkanı Hüseyin Olan ve eş başkan Nevin Taşdemir Dağkıran gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde Bitlis Belediyesi'ne yönelik bir operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve eş başkan Nevin Taşdemir Dağkıran'ın evlerine de operasyon düzenledi. EVLERİNDE GÖZALTINA ALINDILAR Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Beşminare Mahallesi'neki evinde arama yapılmasının ardından gözaltına alındı. Aynı saatlerde Nevin Daşdemir Dağkıran'ın Güroymak Mahallesi'ndeki evinde aynı işlemler gerçekleştirildi. ARAMA SIRASINDA BELEDİYEYE GİRİŞ KAPATILDI Ayrıca güvenlik güçleri, Belediye binasında ve makam odalarında aramalar yapmaya devam etti. Polisler, bulunan bazı belgelere el koydu. Aramalar sırasında belediyeye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis aramalarının bitmesinin ardından belediyedeki personelin girmesine izin verildi. BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA Bitlis Valiliği, sabah saatlerinde belediyeye yönelik olarak düzenlenen operasyon ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada: "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde 24.11.2016 tarihinde, BitlisCumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 2 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde DBP'den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP Demokratik Bölgeler Partisinden Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D. gözaltına alınmış, şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesi'ndeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde arama yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."  

bitlis belediye başkanı gözaltı bitlis belediye başkanları gözaltı bitlis belediyes terör operasyonu bitlis belediyesi operasyon öneçıkanlar