Birçok üründe taksit sayıları düşürüldü! Enflasyona müdahale!

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı birçok üründe taksit sayısının düşürüldüğünü açıkladı. Yakın zamanda BDDK da bazı ürünlerde taksitleri düşürmüştü.

Enflasyonla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı bazı ürünlerde taksit sayısının düşürüldüğü açıklandı. Bu ürünler; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri, kamera, ses sistemleri ve televizyon.
Ticaret Bakanlığı'nın kararı Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete'de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre;

BAZI ÜRÜNLERDE TAKSİT SAYILARI DÜŞTÜ!

* Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışları ile fiyatı 3 bin 500 TL’nin üstünde olan televizyon satışlarında taksit süresi 6'dan 4 aya düşürüldü. Uzaktan eğitimde kullanılan Tablet bilgisayarın taksitleri ise 6 ay olarak kaldı.
* Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletlerinde ve mobilyada taksit sayısı 18 iken 12'ye düşürüldü.
* Hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda taksit sayısı 18 olarak uygulanmaya devam edecek.
* Basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi 8 aydan 6 aya düşürüldü.

BDDK'DA TAKSİTLERİ DÜŞÜRMÜŞTÜ!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'da 18 Aralık’ta kredi kartı taksit sürelerinin düşürüldüğünü duyurmuştu.
TAKSİT SAYILARININ DÜŞÜRÜLMESİNDEKİ AMAÇ NE?
Pandemi döneminde atılan adımlar ve verilen krediler ekonomiyi canlandırmış ancak dövizdeki dalgalanma ve enflasyonun artması ekonomiyi olumsuz etkilemişti. Yapılan adımlarla ekonomi yönetimi enflasyonu düşürmeyi amaçlıyor.