Bir Kahramanlık Destanı! İşte 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Onların Yaşam Hikayeleri

TAKİP ET

15 Temmuz 2016 Türkiye'ye o kara gecenin yaşatıldığı tarih. Hain darbe gecesinde halkına silah doğrultan, asıl sahibi halk olan tank ve tüfeklerle acımasızca ateş açan vatan hainleri bir kahramanlık destanı ile bertaraf edildi. O gece millet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıkarak milli iradeye sahip çıktı. Kahramanlar vardı, gözünü kırpamadan bu vatan uğruna canını veren kahramanlar. İşte 15 Temmuz gecesinde bir kahramanlık destanı yazan şehitleimizin isimleri ve yaşam hikayeleri…

15 Temmuz 2016Türkiye’ye o kara gecenin yaşatıldığı tarih. Hain darbe gecesinde halkına silah doğrultan, asıl sahibi halk olan tank ve tüfeklerle acımasızca ateş açan vatan hainleri bir kahramanlık destanı ile bertaraf edildi. O gece millet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkarak milli iradeye sahip çıktı. Kahramanlar vardı, gözünü kırpamadan bu vatan uğruna canını veren kahramanlar. İşte 15 Temmuz gecesinde bir kahramanlık destanı yazan şehitleimizin isimleri ve yaşam hikayeleri…

15 Temmuz şehidimiz Astsubay Başçavuş Ömer Halis Demir, komutanında aldığı şehadetin emrini gözünü kırpmadan yerine getirdi. O gece korkusuzca darbeci hainlerin karşısına çıkarak şehit oldu. Evli ve iki çocuk babasıydı şehit Ömer Halisdemir. 15 Temmuz gecesinde Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından aldığı ‘vur’ emri ile darbe girişiminin büyük ölçüde ilerlemesine engel oldu. Darbeci Generali vurarak öldüren kahraman şehit, hainlerin açtığı 30 kurşunla şehadet şerbetini içti. 

Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz. Batı Trakya Gümülcine kentinde dünyaya gelen 53 yaşındaki Mustafa Cambaz o hain gecede korkusuzca sokağa çıkarak hainlerin karşısına dikildi. Evli ve iki çocuk babası olan Cambaz hainlerin açtığı kurşunla göğsünden vurularak şehit edildi.

45 yaşındaki Prof. Dr. İlhan Varak. O da o gece sokağa çıkarak kahramanlık destanı yazan ve kurşunlara siper olan bir kahramandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı olan Varak, evli ve iki çocuk babasıydı. Varank, darbe girişimini duyar duymaz hemen sokağa çıktı ve Saraçhanede darbecilerin açtığı hain ateşle şehit düştü. 

Tam bir dava insanı olan 54 yaşındaki Erol Olçok’ta davası yoluna gözü kapalı bir şekilde sokağa çıktı. 14 yıllık AK Parti iktidarında, başarıüstüne başarı ekleyen ve iletişim kampanyalarını düzenleyen Olçok, dünyaya gelen ilk oğluna da Abdullah Tayyip ismini verdi. o hain gecede oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte gittiği Haliç köprüsünde yine davası için mücadele ederken darbeciler tarafından şehit edildi.

Henüz 16 yaşında genç bir fidan olan Abdullah Tayyip Olçok babası gibi bir kahramanlık destanı yazdı. Henüz lise eğitimini tamamlamamış olan Olçok, gencecik yaşında tüm hayallerini geride bırakarak 15 Temmuz gecesi hainlere direnmek için sokağa çıktı. Hainlere karşı bir saniye bile tereddüt etmeyen genç kahraman babası ile birlikte Haliç Köprüsünde şehadet şerbetini içti. 

Öte yandan isimleri daima unutulmayacak ve unutturulmayacak olan, 1969 doğumlu Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’da o gece şehadeti seçen kahramanımızdı. 37 yaşındaki Halil Kantarcı’da darbe girişimine dur demek için kendini feda eden kahramanlarımızdan biriydi. 28 Şubat döneminde haksız yere idam cezası alan Kantarcı, 10 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Arkasında hamile bir eş, ve 3 yetim evlat bırakan Kantarcı, İstanbul Çengelköy’de hain kurşunlar karşısında şehit düştü.

İsimleri hafızamızda yer eden ve asla unutulmayacak olan diğer kahraman şehitlerimiz; Şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, Şehit Ev Hanımı Ayşe Aykaç, Şehit öğrenci Fatih Satır, Şehit  Polis Memurlarımız ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç, Şehit Polis Demet Sezen, Şehit Deri İmalatçısı Adil Büyükcengiz, Şehit Servis Şoförü Ümit Güder, Şehit Emrah Sapa, Şehit Öğrenci Engin Tilbaç, Şehit Murat Akdemir, Şehit Polis Memuru Münir Alkan, Şehit Yasin Yılmaz, Şehit Öğrenci Özgür Mustafa Karasakal, Şehit Öğrenci Yasin Naci Ağaroğlu, Şehit Mobilya Ustası Ayhan Keleş, Şehit Polis Memuru Erol İnce, Şehit Polis memuru Mehmet Çetin, Şehit Aşçı Muhammet Ali Aksu, Şehit Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç, Şehit Ev Hanımı Sevgi Yeşilyurt, Şehit Tekstilci Tahsin Gerekli, Şehit Emekli Tevhit Akkan, Şehit Emekli İsmail Kayık, Şehit Ramazan Karakaya, Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel, Şehit Esnaf Şuayip Seferoğlu, Şehit Yusuf Çelik, Şehit Özel Harekat Polisi  Birol Yavuz, Şehit Grafiker Mehmet Yılmaz, Şehit Metin Arslan, Şehit Emekli Yusuf Çelik, Şehit Emekli Erkan Pala, Şehit Özel Harekat Polisi Cennet Yiğit, Şehit Barış Efe, Şehit Türkan Türkmen Teke.

Tam 249 kahraman şehidimiz ve hepsinin birbirinden farklı yaşam hikayeleri. Arkalarında gözü yaşlı eş, gözü yaşlı ana, baba ve evlat bırakarak vatan topraklarını hainlerin ellerinden kurtarmak için canlarını siper ederek vatanları için şehit düştüler.

 

15 temmuz şehitlerimiz 15 temmuz darbe girişimi 15 temmuz yıldönümü kahraman şehitlerimiz 15 temmuz şehitlerinin isimleri 15 temmuz şehitleri kimler 15 temmuz şehitleri yaşam hikayeleri destan