Bir ilçenin koronavirüs haritası kırmızıya boyandı!

TAKİP ET

Bursa İnegöl'de son 3 ayda artan vaka sayıları halkı tedirgin ederken ilçedeki koronavirüs haritasının kırmızıya büründüğü görüldü.

Bursa İnegöl’de son 3 ayda artan vaka sayıları halkı tedirgin ederken ilçedeki koronavirüs haritasının kırmızıya büründüğü görüldü. İlçede kurallara yeterinde riayet edilmediği aktarılırken ilçe sakinleri tarafından artan vakalar sonucunda herkesin maske, temizlik ve mesafe kurallarına daha dikkatli bir şekilde uyması gerektiği yorumları yapıldı.


274 bin nüfusa sahip olan ve nüfusuyla ülkedeki 23 ili geride bırakan ayrıca yüzölçümü olarak da Türkiye’deki 15 ilden daha büyük olan Bursa İnegöl’de koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Son 3 ayda hızlı bir artış gösteren vakaların HES uygulamasına da yansıdığı ve ilçenin koronavirüs haritasının kırmızıya büründüğü görüldü. Bundan 3 ay öncesine ait olan koronavirüs haritası ile Aralık ayına ait olan koronavirüs haritası arasında ciddi bir fark olduğu gözlemlenirken ilçenin hemen hemen tamamının 3 ay içinde kırmızıya büründüğü görüldü. İlçe halkı ise yaşanan vaka artışlarına karşı tepkilerini dile getirdi.

‘Korkunç Bir Tabloyla Karşı Karşıyayız’

İnegöl ilçesi sakinlerinden Hasan Balyoz’un koronavirüs vaka artışıyla ilgili yaptığı açıklaması durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. Balyoz, korkunç bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu, ilçe olunmasına rağmen büyükşehirlerin vaka ve ölüm sayılarının yarısına ulaşıldığına dikkat çekti. Bunda İnegöl’ün bir sanayi şehri olmasının da büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Balyoz, herkesin tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiğini, maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet edilmesi gerektiğini ifade etti. HES uygulamasına bakıldığında her yerin kırmızı renge büründüğünü gördüklerini, komşu, arkadaş ve akrabalarda her bir kişinin testinin pozitif çıkmaya başladığını belirtirken ‘Artık bu durum feci bir hal almaya başladı’ dedi.

 

inegöl vaka hes harita