Binaya önce ağır, sonra az hasarlı raporu verdiler: 'Komşular pencerelerini, kapılarını söküp gitti'

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta ilk başta 'ağır hasarlı' raporu verilen 2 bloklu site, ardından yeni yapılan kontrolde 'az hasarlı' çıkınca evde oturanlar tekrar detaylı incelenmesini talep etti.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremin ardından binlerce binada hasar meydana geldi. Onikişubat ilçesinde yer alan Boğaziçi Mahallesi'nde yer alan Karanfil Sitesi de depremin ardından hasar alan binalar arasında yer aldı. Depremden hemen sonra hasar tespit komisyonunca yapılan ilk incelemede ‘ağır hasarlı’ raporu verilen sitenin sakinleri evlerindeki eşyaları tahliye etti. Ardından binada oturan bazı vatandaşların tekrar incelenmesine yönelik yapılan itiraz sonucunda binada incelemelerde bulunan yetkililer, 2 bloklu siteye verilen ağır hasar raporunu az hasarlı rapora dönüştürdü. Bu olay bina sakinlerini rahatsız etti.

'BU RAPOR DEĞİŞİMİ TAM İNCELEME YAPILMADAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

Adil Özdoğan, yaşanan olayın bina sakinlerini mağdur ettiğini dile getiren, “Burada bizim yaşadığımız olay depremin 2 katı olmuş oldu. Önce geldiler ağır hasarlı dediler, sonra bundan bir hafta önce de belediyede çalışan arkadaşların itirazı üzerine burayı hafif hasara çevirdiler. Bu rapor değişimi tam inceleme yapılmadan gerçekleştirildi. Biz bina sakini olarak burada mağduruz. Komşular pencerelerini, kapılarını söktü gitti, peki bunun altından nasıl kalkacağız. Bunun bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Uzman gelip burayı detaylı bir şekilde incelesin. Kafamız rahat olduğu zaman binamıza gelir otururuz ancak. Yetkililerden biz çözüm bekliyoruz. Bina sakinleri olarak çok mağdur durumdayız." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş site deprem