Binalar Yıkıldı, Tsunami Alarmı Verildi! 7,3'lük Deprem Kenti Ayağa Kaldırdı

TAKİP ET

Endonezya'da Java adasında meydana gelen 7,3 şiddetindeki deprem kenti ayağa kaldırdı. Şiddetli depremin yaşandığı kentte art arda tsunami uyarıları yapıldı.

Endonezya’da Java adasında meydana gelen 7,3 şiddetindeki deprem kenti ayağa kaldırdı. Şiddetli depremin yaşandığı kentte art arda tsunami uyarıları yapıldı.

Endonezya’nın Java adasında meydana gelen ve ilk belirlemelerde 7,3 şiddetinde olduğu kaydedilen şiddetli deprem büyük yıkıma sebep oldu. Yetkililerden yapılan açıklamalarda deprem nedeniyle binaların çöktüğü, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

METEOROLOJİ AJANSINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Şiddetli deprem sonrasında Endonezya Meteoroloji Ajansından yapılan bilgilendirmede, depremin merkez üssünün Tasikmalaya’nın 43 kilometre güneybatısında meydana geldiği ve yerin 105 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.

KENT AYAKTA, ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Deprem sonrasında bazı açıklamalarda depremin şiddetinin 6,5 olarak belirtilirken yetkililer vatandaşları tsunami tehlikesine karşı uyardı. Ulusal Afetle Mücadele Dairesinden yapılan bilgilendirmede, deprem nedeniyle birçok binanın yıkıldığı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Yaşanan can kaybı ve yaralı sayısı hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bazı kaynaklardan alınan haberlerde ise vatandaşların büyük panik ve korku ile araçlarına binerek sahil bölgelerinden uzaklaştığı bazılarının binaları hızlıca terk ettiği görüldüğü aktarıldı.