Biden İsrail'in Avukatlığını Yaptı

TAKİP ET

Asıl mesleği avukatlık olan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında, "Göründüğü kadarıyla hastane saldırısını Hamas düzenledi. İsrail değil. Ancak birçok insan bundan emin olamıyor." dedi.

Bugün burada bulunmasının basit bir nedeni olduğunu belirten Biden, "İsrail halkı ve dünyadaki herkesin ABD'nin nerede durduğunu bilmesidir. Dışişleri Bakanı Antony Blinken'de bugün burada bulunuyor. Kendisi, İsrail'i birkaç kez ziyaret etti. Ama kendimde şahsen ziyaret etmek istedim." ifadelerine yer verdi.

Amerika halkının İsrail halkı ile birlikte yas tuttuğuna da değinen Biden, terörist grup olarak nitelendirdiği Hamas'ın aralarında 31 ABD vatandaşının da bulunduğu 1300'den fazla kişiyi katlettiğini dile getirdikten sonra aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığını ve o çocukların şu an ki hislerini hayal dahi edemediğini belirtti. 

Biden, "İsrail'in, kendisini savunması için gereksinim duyduğu şeylere sahip olmasını sağlamak için çalışacağız. Hamas'ın, Filistin halkının tümünü temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamamız gerekiyor." sözleriyle ABD'nin İsrail'e verdiği desteği bir kez daha tekrar etti. 

Hastanede yaşanan patlamadan dolayı duyduğu üzüntüyü de ifade eden Biden, "Göründüğü kadarıyla hastaneye saldırıyı İsrail değil, Hamas düzenledi. Ancak birçok insan bundan emin değil." şeklinde konuştu. 

Bu hususla ilgili üstesinden gelinmesi gereken çok şey olduğuna da değinen Biden, "'Bu duruma düşen masum Filistinlilerin" hayatta kalması için yapılması gerekenlerin önemini de vurguladı. 

İsrail'in diğer tüm demokrasiler ve ABD ile ortak değerleri paylaştığına da vurgu yapan Biden, "Herkes, İsrail'in ne yapacağını görmek için bekliyor. İsrail'de olduğum için çok mutlu ve gururlu hissediyorum." dedi.   

ABD İsrail Flistin Devleti Filistin - İsrail Çatışması