Bez maske fiyatı ne kadar? Bez maske yıkanır mı nasıl kullanılır?

TAKİP ET

Bez maske fiyatı ne kadar sorusu bugün vatandaşlar tarafından internet üzerinde yoğun olarak araştırılıyor. Özellikle koronavirüs salgını sırasında maske kullanımı son derece önemli bir hale gelirken TSE internet sitesinde bez maske standartları yayınlandı. Ülkemizde son dönemlerde maske konusu büyük bir tartışma haline dönüşürken bez maske fiyatı ne kadar, bez maske kaç kere yıkanabilir ve nasıl kullanılır sorularının yanıtı da araştırılmaya başlandı.

belirlenen standartlar yayınlandı. Türkiye'de son dönemlerde en çok konuşulan konuların başında gelen maske konusu böylelikle daha net bir açıklığa kavuşmuş oldu. Peki bez maskesinin fiyatı ne kadar oldu? Bez maske kaç defa yıkanır nasıl kullanılır?

Bez maske fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Şimdi bez maske ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Yıkanabilir bez maske standartları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, TSE, TÜBİTAK ve üreticilerle iş birliği ile birlikte belirlendi. Bunlar için de bir üst fiyat tespit edilerek satışına izin verilecek. Ayrıca bu ürünlerin ciddi bir ihracat potansiyeli vardır." yapılan açıklama ile birlikte eczanelerde şu anda satılmaya başlanan medikal maskelerin fiyatı 1 TL olarak belirlendi. Ancak bez maske fiyatları ile ilgili şu anda yapılan net bir açıklama bulunmuyor. İlerleyen günlerde bez maske fiyatları netleşecektir.

Bez maske kaç defa yıkanabilir?

TSE tarafından yayınlanan maske standartlarına göre maskenin minimum kaç kez yıkanması gerektiği de açıklığa kavuştu. Buna göre kolayca takılıp çıkarılabilecek şekilde tasarlanan bez maskeler takılma sırasında aşırı sıkma ya da rahatsızlığı önlemek için yerinde tutacak kadar güçlü olması gerekiyor. Diğer yandan maskenin performansını koruyacak şekilde 5 defa yıkanabileceği ve kurulabileceği de belirtildi.
 

bez maske