Beyoğlu'nda Rus turist bıçaklayan şüpheliler yakalandı

TAKİP ET

Beyoğlu'nda Rus turist Vyacheslav Nechıporchuk (40), öldürülmek üzere bıçaklanmasının ardından kaçan şüpheli Cihan K. polis tarafından yakalandı. Olaya bıçak verdiği için gözaltına alınan Umut A. ise dün tutuklandı.

Beyoğlu'nun Hüseyinağa Mahallesi'nde 11 Haziran saat 08.35 sıralarında, Rus turist Vyacheslav Nechıporchuk, sokakta kavga ettiği kişiler tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Nechıporchuk, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis tarafından yapılan çalışmalarda, Rus turistin 9 Haziran 2023 tarihinde Türkiye'ye geldiği belirlendi. Araştırmalar sonucunda, olayla ilgili olarak yolda yürürken Cihan K. adlı biriyle sataşma yaşandığı, tartışma ve kavga olduğu ve bıçaklama olayının gerçekleştiği tespit edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Cihan K. ile Rus turistin birkaç dakika süren bir kavga yaşadığı ve bu sırada bıçaklama olayının gerçekleştiği görüldü. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bıçağı olay sırasında Cihan K.'ya verdiği tespit edilen Umut A. (29) adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Daha önce 17 suç kaydı bulunan şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari durumda olan Cihan K. ise dün Bayrampaşa'da gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

Şüpheli Cihan K.'nın asayiş şube müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İstanbul Beyoğlu Rus turist