Beyaz Sirke İle Doğal Temizlik

TAKİP ET

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz beyaz sirke kullanım alanlarını sizler için inceledik.

Beyaz sirkeyi bu kadar popüler kılan ise içinde çok az kimyasal bulundurması, birçok alanda kimyasal ürünlerden çok daha başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün. Özellikle alerjik bünyeye sahip kişilerin rahatlıkla kullanabileceği beyaz sirke hem ekonomik hem de çevreci bir temizleyici.

NEREDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ?

Hemen hemen her markette kolayca beyaz sirkeyi bulabilirsiniz.

BEYAZ SİRKEYİ TEMİZLİK MALZEMESİ OLARAK KULLANABİLECEĞİNİZ ALANLAR;

Çaydanlıklarda ve su ısıtıcısında oluşan kireçleri beyaz sirke kullanarak yok edebilirsiniz.
Kesme tahtanızı dezenfekte etmek için tahtanın üzerine karbonat serpin üstüne beyaz sirkeyi dökün. Köpürdükten sonra 10 dakika kadar bekleyip temiz nemli bir havluyla silin veya durulayın.
Bulaşık makinesine çeyrek bardak kadar döktüğünüz beyaz sirke cam bardaklarınızı parlatıp zamanla oluşan bulanıklığı giderecektir.
Parkeler için de ideal ürünlerden olan beyaz sirkeyi yarım kova suya 1 bardak dökerek tüm yüzeyleri temizleyebilirsiniz.
Gümüş eşyalarınızı temizleyip parlatmak için, yarım bardak beyaz sirkeyi 2 çorba kaşığı karbonat ile karıştırarak bu karışımın içine koyabilirsiniz. Birkaç saat bekleyip daha sonra bu karışımdan çıkarıp soğuk su ile durulayıp yumuşak bir havluyla kurulayabilirsiniz.

İYİ BİR LEKE ÇIKARICI

Giysilerden veya diğer yüzeylerden lekeleri çıkarmak için yarım bardak beyaz sirke, çeyrek bardak ılık su ve çeyrek bardak karbonatı karıştırın. Bu karışımı doğrudan lekeye uygulayın ve durulamadan önce 15 dakika bekletin.
Küf lekeleri içinse, eşit miktarda sirke ve tuzu karıştırın ve lekeye uygulayıp biraz beklettikten sonra durulayın.

beyaz sirke beyaz sirke ile temizlik beyaz sirkenin kullanım alanları beyaz sirke nereden alınır beyaz sirke nasıl kullanılır beyaz sirke ne için kullanılır