Beşiktaş'a İzmir'de Ağır Darbe!

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında İzmir deplasmanında Göztepe ile karşılaşan Beşiktaş, rakibine 2 – 0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında İzmir deplasmanında Göztepe ile karşılaşan Beşiktaş, rakibine 2 – 0 mağlup oldu.

Beşiktaş, en zor deplasmanlarından biri olan İzmir deplasmanında Göztepe’ye 2 – 0 mağlup olunca İzmir’den ağır yaralı döndü. Beşiktaş, bu mağlubiyetle son 4 haftada 3’üncü kez puan kaybına uğradı. Liderin ise 4 puan gerisine düştü.

Maçtan Notlar

Beşiktaş, karşılaşmanın 19. dakikasında penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı kullanan Oğuzhan Özyakup’un vuruşunda Göztepe kalecisi Beto topu kornere çelmeyi başardı. Beto, bu kurtarışla Türkiye’de kalesinde gördüğü 9 penaltıdan 6’sını kurtararak müthiş bir başarıya imza atıı. Karşılaşmanın ilk yarısında penaltı haricinde en önemli pozisyonu ilk yarının uzatma dakikaları oynanırken Vagner Love yakalasa da fileleri havalandırmayı başaramadı. Fazla tehlikeli pozisyonun olmadığı ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İzmir temsilcisi Göztepe, ikinci yarının hemen başında golü bularak güçlü rakibi karşısında öne geçti. Castro’nun ortasında fileleri havalandıran Jerome, 51. dakikada takımını 1 – 0 öne geçirdi. Golden sonra beraberlik için bastıran Beşiktaş, 61. dakikada Göztepe’nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte Wallace Reis’in golüne engel olamayınca 2- 0 geriye düştü. Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Göztepe, mücadeleyi 2 – 0 kazanmayı başardı. Göztepe, Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ıda İzmir’den eli boş gönderdi.

Süper Lig’de bu sezon ikinci kez mağlup olan Beşiktaş, 15 puanda kaldı. Puanını 15’e yükselten Göztepe ise maç fazlasıyla 6. sırada yer aldı.      

Beşiktaş Göztepe İzmir Süper Lig