Beşiktaş, Son Dakikada Hayata Döndü

TAKİP ET

Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde evinde İsveç temsilcisi Malmö'ye 1 – 0 kaybederek Avrupa kupalarından elenen Beşiktaş, evinde Süper Lig'in güçlü temsilcilerinden Trabzonspor'u ağırladı.

Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde evinde İsveç temsilcisi Malmö’ye 1 – 0 kaybederek Avrupa kupalarından elenen Beşiktaş, evinde Süper Lig’in güçlü temsilcilerinden Trabzonspor’u ağırladı. İlk yarının uzatma dakikalarında ve ikinci yarının başlarında yediği gollerle şok olan Beşiktaş, beraberliği 95+1’de Mustafa Pektemek’in kafa golüyle buldu.

Beşiktaş taraftarının meşhur sloganlarından ‘Pektemek demek gol demek’ sloganı Beşiktaş’a son dakikada hayat verdi. Trabzonspor karşısında uzatmalara 2 – 1 yenik giren Beşiktaş, Malmö karşılaşmasından sonra taraftarının çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamasının önüne son dakikada gol yollarındaki etkili ismi Mustafa Pektemek’in kafasından bulduğu golle geçti.

Vodafone Park’ta büyük heyecana sahne olan karşılaşmada ilk gol sesi 45+1’inci dakikada bordo mavililerin golcü oyuncusu Hugo Rodallega’nın ayağından geldi. Tranzonspor, bu golle zorlu Beşiktaş deplasmanında ilk yarıyı 1 – 0 önde kapattı. Beşiktaş taraftarına soğuk duş aldıran golü ise karşılaşmanın 47. dakikasında Anthony kaydetti. Bu golle Trabzonspor, Vodafone Park’ta iki farklı üstünlüğü yakaladı. Bu golden sonra Beşiktaş taraftarının, futbolcular üzerinde yarattığı büyük baskı meyvesini mücadelenin 57. dakikasında verdi. Trabzonsporlu Onazi’nin kendi filelerini havalandırmasıyla birlikte fark 1’e indi. Bu golden sonra Trabzonspor kalesinde büyük baskı kuran Beşiktaş, kendisine 1 puan kazandıran golü uzatmaların son dakikasında buldu. Mustafa Pektemek’in bu golünü taraftar büyük coşkuyla kutladı.   

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Mustafa Pektemek, şu ifadelere yer verdi:

“Kendi sahamızda 2 – 0 geriye düştüğümüz mücadelede sahadan 2 -2 eşitlikle ayrılmak bizim için ancak teselli oldu. Sahamızda taraftarımıza galibiyet sevinci yaşatamadığımız ve puan kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Camia olarak hedefimiz Süper Ligi şampiyon olarak tamamlamak. Şahsi hedefim ise atacağım gollerle taraftarımıza’Pektemek gol demek’ sloganını defalarca söyletmek.”  

 

Beşiktaş Trabzonspor Vodafone Park Rodallega Malmö UEFA Avrupa Ligi