Beşiktaş – Antalyaspor Karşılaşmasında Kural İhlali! Maç Tekrar Oynanabilir

TAKİP ET

Beşiktaş – Antalyaspor karşılaşmasında hakem Halis Özkahya'nın önemli bir kural hatası yaptığı belirlendi. Bu kural hatasına istinaden karşılaşma tekrar oynanacak mı? İşte detaylar...

Beşiktaş – Antalyaspor karşılaşmasında hakem Halis Özkahya’nın önemli bir kural hatası yaptığı belirlendi. Bu kural hatasına istinaden karşılaşma tekrar oynanacak mı? İşte detaylar...

Antalyaspor’un Vodafone Park’ta Beşiktaş’ı 3 – 2 yendiği karşılaşmanın 72. dakikasında hakem Halis Özkahya tarafından önemli bir kural hatası yapıldı. Mücadelenin 72. dakikasında Beşiktaş’ın geliştirdiği atağı kesmek isteyen Antalyaspor’lu futbolcuların müdahalesi sonucunda taca doğru çıkmakta olan topu Beşiktaş Kulübü tercümanlarından Halil Yazıcıoğlu eline aldıktan sonra Caner Erkin’e uzattı.

Caner Erkin taç atışını kullanmak üzereyken karşılaşmanın yardımcı hakemi tarafından yapılan uyarıyla topun oyun alanı içerisindeyken ele alındığı ortaya çıktı. Bunun üzerine hakem Halis Özkahya oyunu durdurarak hakem atışıyla oyunu sürdürdü. Ancak kurallar gereği oyun sahasındaki topa saha içerisindeki oyuncular haricinde müdahale olursa oyun direkt serbest vuruş ya da penaltı vuruşuyla devam eder.

Bu kural gereği hakem Halis Özkahya’nın mücadeleyi Antalyaspor lehine direkt serbest vuruş ile devam ettirmesi gerekirken hakem atışıyla oyunu yeniden başlatarak kural ihlali yapması maçın yeniden oynanması ile ilgili yeni bir tartışma yarattı.

Talimatlar gereğince bir karşılaşmada yapılan kural hatası sonuca etki ederse kulüplerin yapacağı itirazlar doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından mücadelenin yeniden oynanmasına karar verilebilir. Ancak bu kural hatasının sonucu etkilemediği ve Antalyaspor’unda karşılaşmayı galibiyetle tamamlaması yüzünden Antalyaspor’un herhangi bir itirazda bulunmayacağı düşünüldüğünden karşılaşmanın tekrarına zayıf gözüyle bakılıyor.

Bu kural hatası Beşiktaş aleyhine yapılmış olsaydı Beşiktaş, üç puan kaybettiği karşılaşmanın kural hatasından dolayı tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracak ve itirazı değerlendiren TFF’de yüksek ihtimalle karşılaşmanın tekrarına hükmedecekti.    

Beşiktaş Antalyaspor kural ihlali Halis Özkahya TFF