Belhanda, Kırmızı Kartın Bedelini Ağır Ödeyecek

TAKİP ET

Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Belhanda için 'Bize anlatsın da bizde ona göre yanıtımzı verelim.' diyerek kızgınlığını dile getirdi.

Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Belhanda için “Bize anlatsın da bizde ona göre yanıtımzı verelim.” diyerek kızgınlığını dile getirdi. Çin’e transfer olan Tosic ile sarı kırmızılı futbolcu Belhanda, geçen sezonun başından itibaren en fazla kırmızı kart gören iki oyuncu oldu. Ancak Belhanda, gördüğü kırmızı kartın bedelini bu sefer ağır ödeyecek.

Galatasaray’ın disiplin yönetmeliğindeki direkt kırmızı kart maddesine göre Belhanda’nın, 7 bin euro ile 15 bin euro aralığında para cezası alması bekleniyor. Belhanda sadece bu ceza ile paçayı kurtaramayacak. Belhanda’ya, Galatasaray’ın menfaatlerini düşünmeden yapılan hareketler maddesine göre de 15 bin euro para cezası verilmesi gündemde.

Belhanda, kırmızı kart görene kadar da çok iyi bir performans sergileyemedi. Kırmızı kart gördüğü dakikaya kadar 5 ikili mücadeleyi kaybederek 3’te kritik pas hatası yapan Belhanda, sarı kırmızılı taraftarları üzdü. Belhanda’nın düşük performansı ve Galatasaray’dan aldığı fahiş ücret (bonservis 8 milyon euro, yıllık ücret 3-3,5 milyon euro)  tartışma konusu olurken taraftarlar Faslı futbolcunun devre arasında gönderilmesini istiyor.  

Belhanda’nın, maç dönüşü Trabzon Havaalanında Galatasaraylı bir taraftarın ‘Go home Belhanda’ diyerek gösterdiği tepkiye karşılık vermesi taraftarla arasını iyice gerdi. Galatasaray taraftarı, Belhanda’nın kendisinden özür dilemesini istiyor.

Ayrıca Belhanda’nın Fransa’nın Nice takımına transfer olmak istediği ancak gerçekleşmeyen transfer sonrasında çok sinirlendiği ve psikolojisinin bozuk olduğu belirtiliyor.

             

Galatasaray Belhanda Trabzonspor Fatih Terim Nice kırmızı kart