Belediye Temizlik İşçilerinin Eşcinsel İlişki İddiaları ile Çalkalanmıştı! İlk İfadeler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kağıthane Belediyesi temizlik işçilerinin eş cinsel ilişkiye girdikleri iddiası ile çalkalandı. Birlikte çalıştıkları çok işçisi 27 yaşındaki M.Ş. ile eşcinsel ilişki yaşadıkları iddia edilen 3 kamyon şoförü işten çıkarılmıştı. Adları eş cinsel ilişki iddialarına konuşan 3 kamyon şoförü ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlanan ve İşten çıkarılan şoförlerden biri nin açtığı iade davasında tanık olarak dinlenen isim belediyenin işten çıkardığı başka bir şoför oldu. Tanık olarak dinlenen şoförün de olaya karıştığı iddia eden belediye avukatı 'Tanıklığına itiraz ediyoruz' dedi. Ayrıca duruşmanın ardından da kısa süreli bir gerginlik çıktı.

Kağıthane Belediyesi uzun yıllar belediyede Temizlik Hizmetleri biriminde çalışan Çöp kamyonu şoförleri İ. D. (50), A. A. (47) ve R. S.’yi (42) geçtiğimiz 12 Nisan gününde tazminat ödemeden işten çıkarmıştı. İlerleyen günlerde ise belediyenin söz konusu kişileri işten çıkarma nedeninin çöp toplama işi yapan M. Ş. (27)  iri eş cinsel ilişki yaşadıkları iddiası olmuştu.

ÜÇÜ DE DURUŞMA SALONUNDAYDI

İlerleyen günlerde 3 kamyon şoföründen ikisi olayla ilgili olmadıkları ve haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle işe iade davası açtı. İstanbul İş mahkemesinde görülen R. S.’nin iade davasını R.S.’nin yanı sıra, İ. D. ve A. A.  ile Arkadaşları katıldı. Kağıthane Belediyesini ise davada Avukat temsil etti.

"NİYE İFTİRA ATTI BİLMİYORUM"

Duruşmada ilk olarak R. S.’nin tanık olarak gösterdiği İ. D. dinlendi. Olay hakkında ilk defa ifade veren  İ. D., Kendilerine iftira atıldığını belirterek Nurtepe semtinde  M. Ş.’nin de olduğu bir sırada  hep birlikte büro içtiklerini Daha sonra ise ayrıldıklarını söylediği. D.  ifadesinin devamında, “Aradan yaklaşık 3 yıl geçtikten sonra, M. isimli şahsın, davacıya ve bana cinsel ilişkiye girdiğimize dair iftira attığını öğrendim. Böyle bir olay yaşanmamıştır. Neden böyle bir iftirada bulunduğunu bilmiyorum. Bu iftiradan sonra davacı (R. S.) ben ve A. işten çıkarıldık. M. isimli kişi çalışmaya devam ediyor”  ifadelerini kullandı.

BELEDİYE AVUKATI: ‘TANIK, OLAYIN FAİLİ’

Kâğıthane Belediyesi avukatı ise tanığa itiraz ederek “Tanığın beyanını kabul etmiyoruz. Zira kendisi de olayın faili durumundadır” dedi. 

"BİRA İÇTİK BEN AYRILDIM"

İş Mahkemesinde dava açan R.S ise burada yaptığı savunmada söz konusu kişiyle bir buçuk yıl boyunca birlikte çalıştıklarını söyleyerek, “Yaklaşık 3 yıl önce iş yaptığımız fabrikanın müdürü bizi temizlikten dolayı şikâyet etti. Ben de M.’ye ‘Yerleri iyi süpür’ dedim. Ben şofördüm; kendisi temizlik işçisiydi. Ben düzgün süpürmesini söyleyince bana ana-avrat küfretti. Bunun üzerine kendisine tokat attım. Amire durumu haber verdim. Kendisi, ‘Bana gönder ben ona iş vermeyeceğim’ dedi. Ertesi gün M. isimli şahsı benim yanımdan aldılar. Arkadaşlarımla bira içmeye gelirken kendisi (M.) de geldi. Ben gitmek istemedim ama gittim. Bira içtikten sonra ben ayrıldım. Yaklaşık 3 yıl geçtikten sonra M., tacize uğradığını iddia etti. Bu olay nedeni ile işten çıkarıldım. Ben böyle bir taciz olayı görmedim ”dedi. 

"KAHVEHANEYE DAHİ GİDEMİYORUM"

Savunmanın son kısmında ise R.S. mahkeme başkanına hitaben,  “Efendim, bu olay yüzünden, ne camiye, ne kahvehaneye ne de kimsenin bayramına gidebiliyorum” dedi. Eksik Evrakların tamamlanması için mahkeme heyeti duruşmayı kasım ayı başına erteledi. 

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK

Duruşmanın ardından ise kısa süreli bir gerginlik çıktı. Belediye adına gelen avukata R.S’nin  tepki göstermesi ile başlayan gerginliği çevrede bulunanlar engelledi.

kağıthane belediyesi eşcinsel ilişki iş mahkemesi son dakika