Belçim Bilgin kimdir? Belçim Bilgin kaç yaşında?

TAKİP ET

Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Uzak Ara Eğlence adlı yepyeni yarışma programının jüri üyeleri arasında olan ve enerjisiyle dikkat çeken oyuncu Belçim Bilgin hakkında pek çok konu merak edilmeye başlandı.

Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Uzak Ara Eğlence adlı yepyeni yarışma programının jüri üyeleri arasında olan ve enerjisiyle dikkat çeken oyuncu Belçim Bilgin hakkında pek çok konu merak edilmeye başlandı. Daha önce beyaz perde de Mehmet Günsur ile başrollerini paylaştığı Aşk Tesadüfleri Sever sinema filmiyle başarılı bir performans sergileyen oyuncunun yaşı ve aslen nereli olduğuna kadar pek çok konu araştırılmaya başlandı. İşte oyuncu Belçim Bilgin hakkında tüm merak edilenler…


Belçim Bilgin Kimdir?

31 Ocak 1983 yılında tarihinde Ankara’da dünyaya gelen oyuncu Belçim Bilgin, küçük yaşlardan beri oyunculuğun hayalini kurmuş ve daha o yaşlarda oyuncu olmaya karar verdi. İlkokul eğitimini Salih Alptekin İlkokulu’nda tamamlayan Bilgin, babasının tayini sebebiyle ailesi ile birlikte İskenderun’a taşınmak zorunda kaldı. 2001 yılında Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nden mezun olan güzel oyuncu 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu denemiş olan Belçim Bilgin, oyuncu olma hayalinden vazgeçmedi. Bir arkadaşı aracılığıyla Yılmaz Erdoğan’la tanışan Bilgn, ‘Sıfır Kilometre’ adlı sinema filminde rol aldı. Daha sonra okulunu dondurarak Paris’e yerleşti. Paris’te 2 yıl yaşayan Bilgin, 2006 yılında Türkiye’ye geri dönüş yaptı. Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan’la hayatını birleştiren Bilgin, bir dönem ATV ekranlarında yayınlanan ve yayınlandığı döneme damga vuran ‘Hatırla Sevgili’ adlı dizide ‘Defne’ karakterine can verdi. Eşi Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini her fırsatta dile getiren oyuncu 2009 yılında vizyona giren ‘Güz Sancısı’ adlı filmde ‘Nemika’ karakteri ile beyaz perdede yer aldı. 2011 yılında ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı filmde başrol oyuncusu olan Belçim Bilgin, 2016 yılında ‘Kördüğüm’ adlı dizide başrolü üstlendi. 


Uzak Ara Eğlence’de Jüri Üyesi Oldu

Yayın hayatına Kanal D ekranlarında başlayan Uzak Ara Eğlence adlı programın en dikkat çeken jüri üyeleri arasında olan Belçim Bilgin, enerjisi ve sempatik halleriyle bir hayli dikkat çekti. Bugüne adar rol aldığı dizi ve filmlerde de izleyicinin beğenisini kazanan Belçim Bilgin, Uzak Ara Eğlence adlı programda jüri üyesi olarak sevenlerinin karşısına çıkacak.
 

belçim bilgin uzak ara eğlence