Bedelli Askerlik İçin Son Dakika Açıklaması! Birinci Madde Meclis'ten Geçti

TAKİP ET

Türkiye'nin son günlerdeki gündem konusu olan bedelli askerlik teklifinin birinci maddesinin TBMM'de kabul edildiği öğrenildi.

Türkiye’nin son günlerdeki gündem konusu olan bedelli askerlik teklifinin birinci maddesinin TBMM’de kabul edildiği öğrenildi.

Son günlerde Türkiye’nin gündem konusu olan bedelli askerlikle ilgili düzenlemede ilk maddenin TBMM’de kabul edildiği öğrenildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen maddeye göre yurt dışında yaşamını sürdürmekte olan vatandaşların 2 bir Euro  ödeyerek bedelli olarak askerliklerini yapmış sayılacakları aktarıldı.

1. MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM'de başlayan bedelli askerlik görüşmelerinde 1. maddenin kabul edildiği ve yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 Euro ödeyerek bedelli askerlikten yararlanabilecekleri açıklandı.

2. MADDEDE TBMM'DE KABUL EDİLDİ

1. maddenin hemen ardından yapılan son dakika açıklamasında 2. maddeninde TBMM'de kabul edildiği öğrenildi. Kabul edilen 2. maddeye göre, 1 Ocak 1994 tarihinde doğanların da 15 bin TL ödeyerek 21 günlük temel eğitimden geçtikten sonra bedelli askerlikten yararlanabilecekleri belirtildi.

EĞİTİM SÜRESİ KISALTILMIŞTI

Öte yandan bedelli askerlik konusunda 28 gün olarak belirlenen eğitim süresi yapılan son açıklamada değiştirilerek 21 güne indirilmişti.

Son dakika Türkiye Bedelli askerlik TBMM Yurt Dışı Yasa Madde