Bedelli Askerler O Fiyatlardan Şikayetçi!

TAKİP ET

Bedelli askerlik yapacak olan kişilerin son dönemlerde giderek zorluk yaşadıkları, alışveriş sırasında dahi çifte standart gördükleri ve 5 liralık ürünlerin kendilerine 20 liraya satıldığı iddia edildi.

Bedelli askerlik süreci hızla devam ederken parayı yatırıp uygun şartları taşıyan herkes askerlik görevini tamamlamış oluyor. Bu durumda askerlik hizmetinde yaş sınırı 25 olarak belirlenmişti. Askerlik süreç ise herkes için 21 gün olarak belirlendi. Bu şartların açıklanmasının ardından binlerce kişi bedelli askerlik için başvuru yapmaya başladılar. 

Bedelli askerlik için harekete geçen kişiler uygun evrakları tamamladıktan sonra askerlik alışverişine çıkmaya başladılar. Ancak alışverişe çıktıkları zaman kendilerini bekleyen kötü bir haber vardı. Askerlik hizmetini yerine getirmek için çoğu kişi bankalardan kredi çekerken 15 bin liralık ücreti tamamlamak adına son derece zorlandıklarını dile getirdiler. Bunun üzerine bedelli askerlik yapacaklar için ortaya çıkan çifte standart ve fiyat farkları yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. 

ASKERLER ARASINDA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Bedelli askerlik uygulamasının ardından en çok şikayet edilen konulardan birisi ise bedelini ödedikleri halde neden 21 gün askerlik yapmak zorunda oldukları. Bu durum çeşitli tartışmalarla gündeme geliyor. Bedelli askerlik yapan herkesin durumunun son derece iyi olduğu düşünülürken pek çok kişinin bu görevi banka kredileri ile yerine getirdiği ifade ediliyor. 

Çarşıya çıktıkları zaman çamaşır alışverişi yapacaklarında 5 liralık çamaşırların kendileri için 20 liraya satıldığı ve bu durumda giderek zorluk yaşadıkları öğrenildi. Bedelli parası için yeterince borçlanan kişilerin bir de alışveriş sırasında sorun yaşamalarının son derece üzücü olduğu ve bu çifte standardın durdurulması gerektiği ifade ediliyor. 

bedelli askerlik çifte standart