Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur?

TAKİP ET

Uyku problemi çeken bebeklerin, en büyük nedeni gaz sancısıdır. Gaz sancıları, bebeklerde kalıcı bir zarar vermese de ebeveyn ve bebek için zor bir süreçtir.

Bebek emdikten sonra karın bölgesinde ağrıya neden olan kramplar hissedebilir. Yaşadığı sorunu ağlayarak belli eder. Hemen hemen her bebek hafif ya da şiddetli gaz sancısı yaşıyor. Genelde sancılar en çok açlık ile karıştırılır. Eğer bebek karnı doyduktan sonra susuyorsa ağlamanın nedeni açlık olabilir. Ancak bebek karnı doymasına rağmen susmuyorsa nedeni gaz sancısı olabilir. Bebeğin çok fazla emmesi de gaz sancısını arttırabilir. Bebeğinizi 2-3 saat aralıklarla emzirebilirsiniz. Alınabilecek önlemler ile bebeklerde gaz sancılarını azaltmak mümkün.
Anne sütü ile beslenen bebeklerin gaz sancısı problemini azaltmada büyük rol oynar.  Anne sütü, bebeklerin en kolay sindirebildiği doğal besin olduğu için gaz sancısını azaltmada çok etkilidir.
Bebek hamağı kullanmak gaz sancısını önlemek için faydalı olabilir. Gaz sancısı çeken ve kolik bebeklerin barsakların da sıkışıp kalan küçük gaz kabarcıklarının serbest kalmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle bebekler hamakta daha rahat ve uzun süre uyuyabiliyor.
Anne beslenmesi de gaz problemi için çok önemlidir. Bebek için besin kaynağı anne sütü olduğu için özellikle ilk 6 aylık süreçte annelerin beslenmeye daha çok dikkat etmesi gerekir. Annenin gaz yapan besinlerden uzak durması, bebekteki gaz sancısı problemini azaltmakta önemli rol oynar.
Gaz sancıları genelde bebek 3-4 aylık olunca son bulur.

 

Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur bebeklerde gaz sancısı neden gece olur bebeklerde gaz neden olur bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir bebeklerde gaz sancısı nasıl giderilir bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri