Bebek talk pudrasındaki tehlike!

TAKİP ET

BBC'nin haberine göre; ABD Missouri mahkemesinde jüri; Johnson&Johnson'ın bebek talk pudrası kullanımından dolayı öldüğü iddia edilen bir kadının ailesine Johnson&Johnson tarafından 72 milyon USD ödenmesine karar verdi.

Uzun yıllar bebek talk pudrası kullanmıştı BBC/Talk pudrasını uzun yıllar kullanan 62 yaşındaki Jackie Fox geçen sene yumurtalık kanserinden dolayı öldü. Ailesinin avukatları da firmanın  bebek talk pudrası ürününün kanser riski olduğunu bildiğini ancak tüketicileri uyarmadığını iddia etti. Ancak Johnson & Johnson bu iddiayı reddederek konuyu temyize götürmeyi düşündüğünü söyledi. Şirket sözcüsü; tüketicilerinin sağlığı ve güvenliğinden daha yukarıda bir sorumluluklarının olmadıklarını ve davada alınan karar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Davacı ailenin üzüntüsünü paylaştıklarını ancak firma olarak kosmetik talk pudrasının güvenliğinin de uzun yıllara dayanan bilimsel kanıtlarla desteklendiğini söyledi. Sırada bekleyen binlerce dava var 3 hafta süren duruşmadan sonra ABD jürisi tarafından verilen karar;  talk pudrasının zararlarına ilişkin olarak gelen iddiaların onanması konusunda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Benzeri konularda binden fazla davanın ülke genelinde beklediğini ve avukatların bundan sonra binlercesinin açılacağını söyledikleri belirtiliyor.

 Sözkonusu davada jüri; Johnson & Johnson'ı sahtekarlık, ihmal ve komplodan sorumlu bulmadan önce 5 saat boyunca konuyu detaylıca düşündü ve tartıştı. Şirketin ödeyeceği 72 milyon dolarlık cezanın 10 milyon doları tazminat ve  62 milyon dolar ise cezai tazminattan oluşuyor.

   

bebek talk pudrası Johnson&johnson talk pudrası Talk pudrası kanser yapar mı Talk pudrası ve kanser