Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin

TAKİP ET

Eğer ekmeklerinizi hemen tüketemiyorsanız, neredeyse hemen hemen her gün ekmeklerin ziyan olmasını engelleyemiyorsanız, bu önerilerimiz tam size göre…

Bayatlayan ekmekleri değerlendirmek sadece tasarruf için değil, muhteşem yeni tatlar öğrenip, sevdiklerinize ve kendinize damak lezzeti yaşatabilirsiniz.

BAYAT EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Bayat ekmekleri kesinlikle atmayın, çünkü bu ekmekleri hiç olmazsa toz haline getirip köfte yapabilir, yağda kızartıp çorbaların yanına kıtır ekmek yapabilir, ekmek tatlısı ya da tirit yapmak için kullanabilirsiniz. Değişik bir lezzet arayanlar, ekmeğin üzerine anason serip fırında biraz kızartarak farklı bir lezzet yaratabilirler.
Bayatlamış olan ekmekleri küçük dilimler halinde kesin ve kızgın yağda iyice kızartın. Daha sonra kızartmış olduğunuz ekmeklerin üzerine haşlanmış patates, lor, tuz ve birazda kekik serperek servis yapabilirsiniz.
İsterseniz kızartmış olduğunuz ekmeklerin üzerine soğan ve biber ile süsleyip üzerine de biraz peynir rendesi serpip bu şekilde harika bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Bayatlayan ekmekleri ince dilimler halinde keserek ayrı bir kapta hazırladığını rende domates, yeşilbiber, kırmızıbiber, kaşar peyniri, beyaz peynir, zeytinyağı ve bir yumurta karışımını ekmeklerin üzerine yayın. Dilerseniz sucuk, salam gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında ekmeklerin kenarları kızarana kadar tutun. Evde yaptığınız bu pratik yalancı pizzaya siz ve sevdikleriniz bayılacak. 
Elinizde bayat pide varsa; ince bulguru sıcak suyun içinde bir süre bekletin. Bulgur şişip yumuşadıktan sonra üzerine rendelediğiniz kuru soğanı, yeşilbiberi ve birazda tuz ekleyin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı bayatlamış olan pidenin iç tarafına sürüp, kızgın yağda kızartın. Hazırlamış olduğunuz bu farklı katmer sayesinde farklı bir lezzet ile tanışacak hem de bayatlamış pideyi israf etmemiş olacaksınız.

bayat ekmek değerlendirme kahvaltı bayat ekmek değerlendirme nefis yemek tarifleri tavada bayat ekmek böreği fırında bayat ekmek böreği bayat ekmek tarifleri kahvaltılık bayat ekmekleri değerlendirme kahvaltı bayat ekmek yoğu