Batman'dan Çok Acı Haber: EYP Patladı, 7 Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışması güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin EYP patlatması sonucu ilk bilgilere göre 4 askerin şehit olduğu ve 5 askerin yaralandığı belirtilmişti. Ne yazık ki Durumu ağır olan 3 askerimiz daha hastanede şehit düştü. Hain saldırıda şehit olan askerlerimizin sayısı ne yazık ki 7'ye yükseldi.

Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'lı teröristler zırhlı askeri aracın geçişi sırasında önceden yolu sakladıkları el yapımı patlayıcı Uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Ilk bilgilere göre patlamada 4 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz yaralandı.

ŞEHİT SAYISI 7’YE YÜKSELDİ YÜKSELDİ

4 askerimizin şehit olduğu 5 askerimizin yaralandığı hain saldırıdan bir kötü haber daha geldi. EYP patlatılması sonucu şehit düşen askerlerimizin sayısı 7'ye yükseldi.

HAİN TUZAK

Batman'ın Gercüş ilçesinde bu sabah saat 06.00Sularında güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyon sırasında zırhlı askeri aracın geçerken PKK'lı teröristler Uzaktan kumanda ile el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre patlamada 4 asker şehit oldu 5 asker yaralandı. Hain saldırının ardından bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralı 5 asker hastaneye kaldırıldı fakat tedaviye alınan üç askerin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. İlerleyen saatlerde ise Şehit sayısının 7'ye yükseldi açıklandı. Saldırının ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Konuya iş ilişkin Batman valiliğinden yapılan açıklamada;
"İlimiz Gercüş ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında operasyona giden zırhlı askeri aracımızın geçişi esnasında El Yapımı Patlayıcı (EYP) saldırısı sonucu 4 askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır." denildi.

 

son dakika batman acı haber şehit EYP saldırı son dakika haberi