Batman ve Mardin İçin Dışarı Çıkmayın Uyarısı!

TAKİP ET

Bu sabah saatleri itibari ile Diyarbakır, Mardin ve Batman 'da her yeri toz bulutu kapladı. Şehirlerde hava kızıl renge döndü. Uzmanlar havanın bu durumundan sonra özellikle solunum yolu rahatsızlığı olanlar için kritik bir uyarı geldi.

Bu sabah saatleri itibari ile Diyarbakır, Mardin ve Batman ‘da her yeri toz bulutu kapladı. Şehirlerde hava kızıl renge döndü. Uzmanlar havanın bu durumundan sonra özellikle solunum yolu rahatsızlığı olanlar için kritik bir uyarı geldi. 

Batman, Diyarbakır ve Mardin’de bu sabah saatlerinde havayı toz bulutları kapladı ve tüm şehrin havası kızıl renge dönüştü. Yaşanan durum sonrasında uzmanlardan önemli uyarılar yapıldı. Uzmanlar solunum yolu rahatsızlıkları bulunan kişilerin sokağa çıkmaması için uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen açıklamaya göre toz bulutu özellikle en çok Mardin ilinde etkili olurken Batman ve Diyarbakır’da da etkisini gösteriyor. 

Mardin Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş açıklamada bulundu. Derviş, Toz bulutları nedeniyle solunum yolları rahatsızlıkları bulunan vatandaşların dışarı çıkmaması uyarısında bulundu. Mardin Meteoroloji Müdürlüğü uzmanları, toz nedeniyle görüş mesafesinin 200 metrenin altında olduğunu belirterek, toz bulutunun yarına kadar etkisini sürdüreceğini belirtti.

 

diyarbakır mardin batman 19 mayıs hava kızıl oldu diyarbakırda toz bulutu mardinde hava kızıl oldu batman için uyarı yapıldı uzmanlar solunum yolu hastalarını uyardı