Başkent'te Kritik Görüşme Başladı! Erdoğan - İbadi Görüşmesinde Dikkat Çeken Gündem

TAKİP ET

Bugün Başkent Ankara'ya gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu olan Irak Başbakan'ı Haydar el-İbadi görüşme yerine vardıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi başladı. Erdoğan ve İbadi'nin gündeminin Barzani'nin yaptığı sözde referandum görüşmesi olduğu belirlendi.

Bugün Başkent Ankara’ya gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuğu olan Irak Başbakan’ı Haydar el-İbadi görüşme yerine vardıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi başladı. Erdoğan ve İbadi’nin gündeminin Barzani’nin yaptığı sözde referandum görüşmesi olduğu belirlendi.

Kuzey Irak’ta IKBY referandumunun ardından Irak’ın Başbakanı Haydar el-İbadi Cumhrubaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirme için bugün Başkent Ankara’ya geldi. Irak Başbakanı İbadi’yi indiği Esenboğa Havalimanı’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’nin yanında bulunduğu yetkililerin karşıladığı öğrenildi.

ERDOĞAN İBADİ GÖRÜŞMESİ DEVAM EDİYOR

Başkent Ankara’da yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Irak Başbakanı İbadi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi başladı. Görüşme devam ederken İbadi’nin Erdoğan’la görüşmesinin sona ermesinden sonra Başbakan Binali Yıldırım’la görüşeceği belirtildi. Erdoğan ve İbadi görüşmesinin gündeminde IKBY’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği sözde referandum konusu olduğu öğrenildi. İki tarafta alınan tedbirleri masaya yatıracak ve özellikle de Kerkük’te yer alan Türkmenlerin durumu ile ilgili önemli bir konuşma gerçekleştirilecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı İbadi Başkent Görüşme Referandum Türkmenler Külliye Başbakan Binali Yıldırım