Başbakan Yıldırım Talimat Vermişti! MİT'in Nefes Kesen Operasyonuyla DEAŞ'ın Elindeki Alparslan Kurtarıldı

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım, DEAŞ'a katılan bir baba tarafından Düzce'den Bağdat'a kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan'ın kurtarılması için talimat vermişti. MİT nefes kesen bir operasyona imza attı ve babası tarafından kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan'ı kabustan kurtararak 3 yıldır görmediği annesiyle kavuşturdu.

Başbakan Binali Yıldırım, DEAŞ’a katılan bir baba tarafından Düzce’den Bağdat’a kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan’ın kurtarılması için talimat vermişti. MİT nefes kesen bir operasyona imza attı ve babası tarafından kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan’ı kabustan kurtararak 3 yıldır görmediği annesiyle kavuşturdu.

DEAŞ’a dahil olan terörist babanın Düzce’den alarak Bağdat’a kaçırdığı 7 yaşındaki Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilen özel talimatla kurtarıldı.

BAŞBAKAN DÜĞMEYE BASTI

DEAŞ’lı terörist babanın 7 yaşındaki oğlu Alparslan’ı Düzce’den alarak Bağdat’a kaçırdığı haberi anne Nur Kazancı’nın AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e mektup göndermesiyle ortaya çıktı. Milletvekili Keşir’in anneden gelen bu mektubu Başbakan Binali Yıldırım’a bildirdiği Başbakan Yıldırım’ında olaydan haberdar olur olmaz 7 yaşındaki Alparslan’ın kurtarılması için düğmeye bastığı ve gerekli yerlere talimat verdiği öğrenildi.

DEAŞ’LI BABANIN ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın devreye girmesi ve Irak Başbakanı ile konu hakkında yapılan görüşmeler sonucunda 2 ülke küçük Alparslan’ın DEAŞ’ın elinden kurtulması için ortak çalışma gerçekleştirdi. Milli istihbarat Teşkilatı’nın devreye girdiği operasyonda, 7 yaşındaki Aparslan’ın yaklaşık 4 ay sonra başarılı bir şekilde kurtarıldığı öğrenildi. Aynı zamanda operasyonda, Alpasrslan’ı kaçıran öz babanın Irak’ta DEAŞ’ın gerçekleştirdiği bir eylem sırasında öldüğü tespit edildi. 

ANNE VE OĞUL 3 YIL SONRA KAVUŞTU

Anne Mehtap Kazancı 3 yıldır göremediği oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken 4 yaşında kaçırılan ve şimdi 7 yaşında olan Alparslan2ın yıllardır görmediği annesini tanıyamadığı öğrenildi. Anne oğulun yıllar sonraki kavuşmasında oldukça duygusal anlar yaşandığı görüldü. 

Başbakan Binali Yıldırım DEAŞ ALparslan Kurtarılan Alparslan DEAŞlı baba Kaçırılan çocuk Alparslan Türkiyede MİT Operasyonu