Başbakan Yıldırım Afrin Operasyonu Hakkında Net Konuştu! "Kimsenin Nasihatına Gerek Yok"

TAKİP ET

Afrin'deki terör örgütlerine yönelik yapılan operasyon hazırlıklarına Suriye ve ABD kanadından gelen tepkilere Başbakan Binali Yıldırım tepki gösterdi ve bu konuda Türkiye'nin tavrının net olduğunu söyledi. Yıldırım, "Kimsenin bize nasihatta bulunmasına gerek yok" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Afrin’deki terör örgütlerine yönelik yapılan operasyon hazırlıklarına Suriye ve ABD kanadından gelen tepkilere Başbakan Binali Yıldırım tepki gösterdi ve bu konuda Türkiye’nin tavrının net olduğunu söyledi. Yıldırım, "Kimsenin bize nasihatta bulunmasına gerek yok" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Başbakan Binali Yıldırım, AFAD tarafından düzenlenen araç teslim törenine katılım gösterdi ve burada önemli demeçler verdi. Afrin’e yapılacak olan operasyon öncesinde bazı bilgiler veren Başbakan Binali Yıldırım, bölgedeki insanların kuzeye doğru göç etmeye başladığını söyledi ve bu yüzden gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. ABD ve Suriye kanadından gelen operasyon eleştirilerine de cevap veren Yıldırım, "İdlib'de rejim güneyden girdi, bir sürü insan kuzeye doğru hareket ediyor. Afrin'de aynı şekilde yönelme var. Bunların tedbirlerini alacağız. Bu konuda da hiçbir tereddüt yok. Kimsenin bize nasihatta bulunmasına gerek yok. Bölgenin istikrarını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

DEPREM HARİTASI GÜNCELLENDİ

Türkiye’de AFAD, TİKA ve Kızılay gibi önemli kuruluşların olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, bu kuruluşlar sayesinde dünyanın her yerindeki yardıma muhtaç kişilere yardım eli uzandığını söyledi ve bunun Türkiye’nin itibarını arttırdığını söyledi. Ayrıca Yıldırım, Türkiye’nin yardıma muhtaç kimselere kapılarını kapatmayacağını da dile getirdi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, deprem haritasının güncellendiğini ve nerede hangi tehlikenin olduğunu görebildiklerini söyledi. Yıldırım, “Aslında Türkiye depremlerle yaşamaya mecbur olan bir ülke. Doğudan batıya, kuzeyden güneye her yer deprem bölgesi.  Deprem haritası güncellendi. Nerede hangi tehlike var görebiliyoruz. Bundan sonra depremlerden büyük felaketler olursa 'ne yapalım?' deme şansımız yok. Bundan sonra yapılarda bu yapıların yerleşmesi lazım. Vatandaşın eğitilmesi lazım, zaman zaman sahada uygulamanın yapılması lazım. Bunu AFAD'ın, İçişleri Bakanlığının yapması lazım. Bazen arazi şartları kötü olsa dahi bu tür çalışmalar yapılmak durumunda” ifadelerini kullandı. 
 

Binali Yıldırım Başbakanlık AFAD kızılay ABD Suriye siyaset haberleri Afrin deprem