Başbakan Binali Yıldırım'dan Kadir Topbaş'ın İstifa Haberlerine Yanıt: "Bugün Açıklama Yapacak"

TAKİP ET

Dünden beri hükümet cephesinde öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği haberleri herkesin odağı olurken konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım, 'Kadir Bey bugün açıklama yapacak' şeklinde konuştu.

Dünden beri hükümet cephesinde öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiği haberleri herkesin odağı olurken konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’dan açıklama geldi. Yıldırım, “Kadir Bey bugün açıklama yapacak” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım bugün Türk-İş Başkanı olan Ergün Atalay ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yıldırım, yaptığı toplantının ardından kendisine yöneltilen ‘Kadir Topbaş istifa etti mi?’ sorusuna ‘Kadir Bey açıklama yapacak’ şeklinde yanıt verdi.

İDDİA CHP’DEN GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiği iddiaları ilk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından ortaya atıldı. Yarkadaş’ın öne sürdüğü iddia sonrasında öne sürülen bir diğer iddiada Topbaş’ın istifa kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmak istediği ancak Erdoğan’ın ‘Başkan beklesin’ dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısından sonra Topbaş’ın istifası için 5 Ekim’e kadar bekleyeceği öğrenildi. 

TOPBAŞ BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

Toplamda 3 dönemdir İstanbul Belediye Başkanı görevini üstlenen Kadir Topbaş son seçimlerde bir daha Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıklamıştı. 

 

istanbul belediye başkanı kadir topbaş binali yıldırım başbakan istifa cumhurbaşkanı açıklama