Başbakan Binali Yıldırım'dan Çok Samimi Açıklamalar! Çocukluğundan Eski Mesleğine Kadar Hiç Bilinmeyenlerini Anlattı

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ekranlarında yayınlanan 'Gönül Dağı' adlı programda çocukluğundan eski yaptığı mesleğine kadar tüm hayatını ve hakkında hiç bilinmeyenleri anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ekranlarında yayınlanan ‘Gönül Dağı’ adlı programda çocukluğundan eski yaptığı mesleğine kadar tüm hayatını ve hakkında hiç bilinmeyenleri anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ekranlarında yayınlanan ‘Gönül Dağı’ adlı programda hem çocukluğu hem de skiden yaptığı meslek hakkında hiç bilinmeyenleri paylaştı. 

ÇOCUKLUK YILLARINI ANLATTI

Erzincan’ın Kayı Köyü’nde dünyaya geldiğini söyleyen Binali Yıldırım, annesinin 1971 yılında çok genç yaşta hayata veda ettiğini söyledi. Çocukken babasına yardım ettiğini söyleyen Yıldırım, tarla işlerinde babasına yardım ettiğinden bazı zamanlar okula gitmediğini söyledi. Çok meraklı bir çocuk olduğunu ve hayal kurmayı çok sevdiğini söyleyen Yıldırım, çocukluk yıllarında hayatın gerçek ve zorlu tarafını gördüğünü ve kendi çocuklarını da sık sık memleketine götürerek oralarda geçen zamanlarını anlattığını belirtti.

‘ESKİDEN OTOBÜS VE TAKSİ ŞOFÖRLÜĞÜ YAPTIM’

1978 Yılında babası ile Mercedes 0 302 markalı bir otobüs aldıklarını söyleyen Binali Yıldırım, TRT ekranlarındaki programda da bu otobüse benzer bir otobüsün direksiyonuna geçti. Otobüsün direksiyonunda eski yıllarına döndüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, Erzincan türküleri söyleyerek o günlerde yaşadığı zorlukları, mücadele ettiği anları hatırladığını dile getirdi. Otobüsçülük yaptıkları zamanda iyi kazançları olduğunu söyleyen Yıldırım, daha sonra 2 tane ticari taksi aldıklarını ve taksicilik yaptıklarını söyledi. Taksicilikten sonra parke imalatçılığı yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım, yaklaşık 15 yıldır doğru dürüst direksiyon başına geçmediğini söyledi.

‘ARNAVUT CİĞERİNİ ÇOK GÜZEL YAPARIM’

Ortaöğretim ve lise eğitimini Kasımpaşa’da aldığını dile getiren Başbakan Yıldırım, kokoreçin meşhur olduğu Kasımpaşa’da eğitim aldığı sıralarda sık sık kokoreç yediğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında kokoreçi çok sevdiğini söyledi. Kendisinin de güzel yemek yapabildiğini söyleyen Yıldırım, özellikle Arnavut ciğeri ve karnıyarık için iddialı konuştu. 

 

TRT Gönül Dağı Başbakan Binali Yıldırım Hayatı Hayatını anlattı Binali Yıldırımın otobüs turu Eskiden hangi mesleği yapıyordu