Başbakan Binali Yıldırım'dan CHP'ye Jet Hızı İle Cevap! "Davete Gerek Yoktur!"

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz'da TBMM'de yapılacak olan oturumla ilgili konuşmasında CHP'ye cevap göndermeyi de ihmal etmedi.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz’da TBMM’de yapılacak olan oturumla ilgili konuşmasında CHP’ye cevap göndermeyi de ihmal etmedi. 

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin anılması programında TBMM’de yapılacak olan oturuma CHP’nin davet edilmediğini söylemesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım’dan hemen cevap geldi. CH, 15 Temmuz gecesinde yapılacak olan oturuma davet edilmediğini söylemiş ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a çağrıda bulunmuştu. Başbakan Yıldırım, bugün genel konu değerlendirmedi yaptığı üzere gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP’nin söylediklerine jet hızı ile kısa bir cevap verdi.

‘MİLLİ MÜCADELEDE DAVET YOKTUR’

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin sözleri üzerine Milli Mücadelede davete gerek yoktur dedi. Meclisin 15 Temmuz hain darbe gecesinde verdiği milli mücadele direnişinde kimsenin oraya kendilerine davette bulunmadığını kendilerinin Milletin Vekillerinin iradesi ile oraya gittiklerini belirtti. Mecliste aynı saatte aynı günde herkesin orada bulunması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, o kara gecenin ruhunun canlı tutulması gerektiğini söyledi. CHP’nin alınganlık yapmasına gerek olmadığını söyleyen Yıldırım, kendilerinin de dahil olmak üzere hiç kimsenin yazılı davet almadığının altını çizdi. 

‘MÜCADELE RUHUNU CANLI TUTMAK HERKESİN GÖREVİDİR’

15 Temmuz gecesi oturumunun Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı bir organizasyon olduğunu söyleyen Yıldırım, İstiklal ve bağımsızlık mücadelesi için davete gerek olmadığını bu mücadelenin ruhunu canlı tutabilmek için 7’den 70’e herkesin bir şeyler yapması gerektiğini bu sayede bu ruhun diri tutulabileceğini belirtti. 

 

başbakan binali yıldırım 15 temmuz CHP yanıt anma programı davet milli mücadele