Başbakan Binali Yıldırım Talimat Vermişti! Maltepe Katliamında İhmaller Bir Bir Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Maltepe'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen katliam sonrasında acılı annenin feryatlarını duyan Başbakan Binali Yıldırım gerekenin yapılması için talimat verdiği ve olayda ihmali bulunan herkesin belirlenmesini istediği öğrenildi.

İstanbul Maltepe’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen katliam sonrasında acılı annenin feryatlarını duyan Başbakan Binali Yıldırım gerekenin yapılması için talimat verdiği ve olayda ihmali bulunan herkesin belirlenmesini istediği öğrenildi.

Olay tek tek incelenemeye başlarken acılı anne Dilek Yardım, defalarca polis ve savcıya başvuruda bulunduğunu ancak kocasının uzaklaştırma almadığını söylemişti.
İstanbul Maltepe’de 2 kız çocuğunu pompalı tüfekle vurup öldürdükten sonra kendisini öldüren baba Ali yardım, geride gözü yaşlı bir anne bırakmıştı. Acılı anne Dilek Yardım, 2 kızının minik bedenlerini toprağa verirken cenazede söyledikleri ve feryadı tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğmuştu.

BAŞBAKAN’DAN ARAŞTIRMA TALİMATI

Olaya Başbakan Binali Yıldırım’da kayıtsız kalmazken verdiği talimatla yaşanan katliamın öncesinde olan olayları ve genç kadınla kocasının boşanma sürecine kadar her şeyin araştırılmasını ve ihmal olup olmadığının belirlenmesini istedi. Başbakan Yıldırım’ın talimatı üzerine yetkililer konunun araştırılması için harekete geçti. 

ANNE İHMAL OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Öte yandan acılı anne Dilek Yardım, boşanmak üzere olduğu eşi Ali Yardım’la şiddetli geçimsizlik yaşandığını ve kocasının uyuşturucu kullandığını iddia ederek boşanma aşamasında sığınma evinde kaldığını polis ve savcılıktan eşi için uzaklaştırma kararı çıkmasını istese de uzaklaştırma çıkmadığını söylediği ve eşinin sadece 22 gün hapiste yattığını iddia etti. Yetkililer olayla ilgili gereken incelemelerini sürdürüyor.

 

Başbakan Binali Yıldırım Dilek Yardım İstanbul Maltepe Talimat İhmal var mı Katliam