Başbakan Binali Yıldırım Duyurdu: Kuzey Irak'a Uçuşlar Süresiz Olarak Durduruldu!

TAKİP ET

Barzani'nin sınır kapılarını Bağdat'a teslim etmemesinin ardından Türkiye harekete geçti ve Süleymaniye ile Erbil'e yapılan uçuşların süresiz şekilde iptal edildiği duyuruldu.

Barzani’nin sınır kapılarını Bağdat’a teslim etmemesinin ardından Türkiye harekete geçti ve Süleymaniye ile Erbil’e yapılan uçuşların süresiz şekilde iptal edildiği duyuruldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirdiği referandum sonrasında sular durulmuyor. Son olarak Irak tarafından sınır kapıları ve uluslararası uçuşları devretme yönünde yapılan çağrıyı kabul etmeyen IKBY Türkiye’yi harekete geçirdi. Kuzey Irak’a uçuşların süresiz şekilde durdurulduğunu Başbakan Binali Yıldırım bizzat duyurdu.

KUZEY IRAK UÇUŞLARI SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

Başbakan Binali Yıldırım, Irak’ın IKBY’nin sınır kapıları ve uluslararası uçuşları devretme yönünde verdiği 3 günlük süre dolmasına rağmen bunun yerine getirilmemesi üzerine Türkiye’nin harekete geçtiğini ve Kuzey Irak’a uçuşların süresiz olarak durdurulduğunu duyurdu. Yıldırım, "Bugün saat 18.00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar iptal edilmiştir, süresiz olarak iptal edilmiştir. Irak Merkezi Hükümeti'nin Sivil Havacılık İdaresi'nin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye ve Erbil'e sefer yapmayacağız. Türkiye olarak hem Türk Hava Yolları (THY) hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Eğer orada mağdur olan vatandaşlarımız varsa bunları almak için özel uçak gönderebileceğiz. Böylece bu işlerde Türkiye'nin şakası olmadığını bir kez daha anlamalarını bekliyoruz. Önlemlerimiz bununla sınırlı değil. Peyderpey atacağımız adımları da kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

 

kuzey ırak IKBY başbakan binali yıldırım uçuşlar iptal 18.00 süresiz açıklama barzani