Barzani'ye O Ülkede Resti Çekti: "Evet Çıkarsa Sınırları Kapatırız"

TAKİP ET

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden yapılan açıklamada oy çokluğuyla bağımsızlık referandumu kararına onay çıkmıştı. Barzani'nin tüm olumsuzluklara rağmen 25 Eylül'de yapacağız dediği bağımsızlık referandumuna bir restte İran'dan geldi. İran yaptığı açıklamada, referandum gerçekleşirse sınır kapılarını kapatacağını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden yapılan açıklamada oy çokluğuyla bağımsızlık referandumu kararına onay çıkmıştı. Barzani’nin tüm olumsuzluklara rağmen 25 Eylül’de yapacağız dediği bağımsızlık referandumuna bir restte İran’dan geldi. İran yaptığı açıklamada, referandum gerçekleşirse sınır kapılarını kapatacağını belirtti.

SINIR KAPILARI KAPANIR

Barzani’nin her şeye rağmen yapacağız dediği bağımsızlık referandumu için bir açıklamada İran’dan geldi. İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri olan Ali Şamhani, olası bir bağımsızlık ilanı sonrasında sınır kapılarının kapanacağını açıkladı.

‘TÜM ANLAŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLİR’

Şamhani’nin yaptığı açıklamada, bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi ve olası bir bağımsızlık ilanı sonucunda Kürdistan Bölgesinin Irak’tan ayrılması söz konusu olduğunda Kürdistan Bölgesiyle bugüne kadar yapılan tüm anlaşmaların gözden geçirileceğini belirtti. 

REFERANDUMA KARŞILAR

İran’ın daha öncede yaptığı birçok açıklamasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna karşı oldukları ve olası bir bağımsızlık ilanına karşı birçok defa Irak Kürt Bölgesel Yönetimini uyardığı görülmüş ve İran’ın Irak toprak bütünlüğünden yana olduğu açıklamaları yapılmıştı.

 

iran ırak barzani bağımsızlık referandumu sınırlar kapanır uyarı IKBY ali şamhani