Barzani İnatla Referandum Diyor! " Sonunda Ölümde Olsa Hazırız"

TAKİP ET

Son günlerde en çok konuşulan gündem konularından olan referandum kararı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye ve Amerika'dan gelen sert tavırlara rağmen Barzani açıklamalarında bağımsızlık referandumunu yapacaklarını ve sonunda ölüm olsa da hazır olduklarını belirtti.

Son günlerde en çok konuşulan gündem konularından olan referandum kararı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye ve Amerika’dan gelen sert tavırlara rağmen Barzani açıklamalarında bağımsızlık referandumunu yapacaklarını ve sonunda ölüm olsa da hazır olduklarını belirtti.

25 Eylül’de yapılacağı belirtilen bağımsızlık referandumu için Türkiye ve Amerika’nın sert tavrına rağmen Barzani açıklamalarına devam ediyor ve referandumu yapmaya kararlı olduğunu belirtiyor. Barzani Kuzey Irak referandumu ile ilgili bugün Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada yine kararlı konuştu. Barzani açıklamasında, "Sonunda ölüm olsa da hazırız" ifadelerinde bulundu.

‘SONUNDA ÖLÜM DE OLSA HAZIRIZ’

Barzani Amerkina’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “1960 ve 1970 yıllarında değiliz. Artık kendi kaderimizi tayin etme zamanı geldi. Hiç kimsenin bize yol çizmesini istemiyoruz. Bunun sonunda ölüm de olsa hazırız." İfadelerini kullandı.

‘KOMŞU ÜLKELERLE İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ’

Barzani açıklamalarında, öncelikte Türkiye olmak üzere tüm komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istediğini belirten Mesud Barzani sözlerine, "Umarım referandum Türkiye ile olan ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz. Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir şekilde ulaşmasını istiyorum. Biz ne yaptık? Bir halk bağımsız olmak istediğini söylüyor! Buyrun bunu neden istediklerinin sorun." şeklinde devam etti.

 

kuzey ırak mesud barzani referandum açıklama amerikanın sesi türkiye amerika bağımsızlık referandumu 25 eylül 2017